Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

ABF’s hovedbestyrelse skyder det nye år i gang

Det nye år byder på fortsat udvikling af vores medlemstilbud, og en vigtig milepæl. Og så skal ABF fortsat kendes ved dialogen i det politiske arbejde i 2024, mener en enig hovedbestyrelse.

DEL ARTIKEL


Årets første hovedbestyrelsesmøde i ABF er vel overstået, og det var i høj grad et møde med fokus på økonomi: På 
mødet godkendte hovedbestyrelsen årsrapporten fra det forgangne regnskabsår, og brugen af ABF’s midler. Da ABF er en non-profit-organisation, går ABF’s midler som altid direkte tilbage til medlemmerne, bl.a. i form af medlemsaktiviteter og interessevaretagelse. Der er da også planlagt flere spændende arrangementer i den kommende tid - herunder flere digitale arrangementer, som du kan læse mere om i aktivitetsoversigten her.  

Mødet bød derudover på politiske drøftelser og debat med en ekstern foredragsholder om ABF’s tilgang til politisk interessevaretagelse på vegne af vores medlemmer. 

Politisk fremdrift  
ABF har været progressive på flere dagsordener i det forgangne år, og arbejder aktivt med at holde politikerne til ilden, ikke mindst i forhold til de udfordringer, der fortsat eksisterer på grund af manglende lovgivning om værdiansættelse og tilbudspligten. ABF har også været på banen i forhold til de nye grundværdier, og stået til rådighed med vigtig viden om vores medlemmers situation i samarbejdet med både myndigheder og det politiske niveau.  

- I ABF betyder vores tilgang til det politiske arbejde, at vores indflydelse ikke altid er lige synlig for medlemmerne. Nogle medlemmer ønsker, at vi skal op på barrikaderne og ”lave larm”. Jeg har fuld forståelse for det synspunkt, men vores erfaring med snart 50 års interessevaretagelse siger os, at vi får mest indflydelse ved at søge dialog og samarbejde, fortæller direktør i ABF, Jan Hansen.  

Ved hovedbestyrelsesmødet var der stor opbakning blandt hovedbestyrelsens medlemmer til ABF’s rolle, som en konstruktiv og dialogsøgende interesseorganisation i det politiske miljø. ABF kan med vores indgående og specialiserede faglige viden og kendskab til vores medlemmers udfordringer, være med til at sætte fingeren på de udfordringer, politikerne ikke altid ser i farten, eller har det samme konkrete indblik i.   

- I ABF kan vi sagtens være kritiske, og det er vi også ofte. Samtidig er det vigtigt for os være i dialog om kritikken med de parter, vi er kritiske overfor, også udenfor mediebilledet. Vi går ind for samarbejde, og det gælder uanset hvilke aktører eller politiske partier, vi er i dialog med, slutter Jan Hansen. 

Plads til flere drøftelser 
På hovedbestyrelsesmødet var der også plads til drøftelser om klimainvesteringer og fremtidens drifts- og vedligeholdelsesplaner. Omdrejningspunktet for drøftelsen var et revideret bygningsdirektiv, der blev behandlet i Europa-Parlamentet i december 2023, og som stadig afventer formel godkendelse i Europa-Parlamentet og Ministerrådet. Direktivet drejer sig blandt andet om en udfasning af fossile brændstoffer til opvarmning af bygninger i 2040, samt nedbringelse af energiforbruget i beboelsesejendomme frem mod 2030.  

For at være på forkant med lovgivningen havde ABF’s hovedbestyrelse derfor indledende drøftelser om direktivets indhold, og om det skal påvirke vores anbefalinger i forhold til kommende drifts- og vedligeholdelsesplaner.  

I ABF følger vi lovgivningen løbende, selvfølgelig særligt med fokus på hvordan EU-direktivet skal implementeres i Danmark, og i særdeleshed på andelsboligområdet – så hold øje med hjemmesidens nyheder i de kommende måneder. 

50 år med politik, hjælp og inspiration 
Den 15. marts 2024 fylder ABF 50 år, og det skal naturligvis fejres.  I løbet af året sætter vi derfor lys på de sidste 50 år som andelshavernes eneste medlemsorganisation, og der vil også være flere fejringer med oplæg rundt om i landet i ABF’s lokale kredse. 50-års-fejringen kulminerer med et brag af et landsmøde, lørdag den 23. november i Odense, for alle medlemmer. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, og hold som altid øje med aktivitetskalenderen på hjemmesiden, vores medlemsblad og vores nyhedsbrev.