Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Deltagerrekord på jyske andelsboligdage

Knapt 600 bestyrelsesmedlemmer var klar på de jyske andelsboligdage i Viborg og Fredericia d. 2.-3. marts 2024.

DEL ARTIKEL


Der var godt fyldt i salen, da ABF’s andelsboligdage åbnede lørdag i Viborg, og der var endnu flere, da turen gik til Fredericia søndag.

Med over 550 tilmeldte på de to dage, samt deltagere der dukkede op på dagen, var det endnu engang et tilløbsstykke, med noget der ligner en deltagerrekord. Den udvikling har vi løbende set de seneste år, hvor der bare er kommet flere og flere med.

Nogen vil måske mene at det da også var et særligt spændende program i år, for der sker meget i andelsboligsektoren i denne tid.

Blandt andet kunne de heldige høre ABF’s juridiske chef fortælle om en ny og overraskende Højesteretsdom, der har betydet, at ABF for første gang i ti år, ændrer i de standardvedtægter, som langt de fleste andelsboligforeninger bruger.

Det kan du læse mere om herunder:

Herefter kunne man lære lidt mere om ventelister og de muligheder de giver, ligesom Waitly præsenterede deres digitale ventelistesystem - der blandt andet er udviklet sammen med ABF, som gør det lettere at blive synlig overfor potentielle nye andelshavere og at udbyde de andelsboliger, som bliver ledige i foreningerne.

Bæredygtig fremtid
I mange andelsboligforeninger sælger boligerne nærmest sig selv, men det er ikke nødvendigvis givet, at det også vil være sådan i fremtiden. En del - især unge - andelshavere efterspørger at foreningerne fremtidssikrer sig og eksempelvis har fokus på bæredygtighed.

Det er også et af ABF’s bærende principper og derfor var det oplagt, at medlemmerne kunne få input om hvad bæredygtighed egentlig er og hvad det kan bruges til, i et af eftermiddagens indlæg.

Programmet for både Viborg og Fredericia var i øvrigt det samme, så ingen blev snydt for inspiration og gode input fra oplægsholderne.

Dertil var der naturligvis gode muligheder for at tale med de udvalgte firmaer, der havde stande uden for foredragssalene. Her kunne bestyrelsesmedlemmerne få en god snak om alt muligt - fra helt lavpraktiske ting omkring renoveringer, over ting der kan lette hverdagen i foreningen, til finansiering, administration og drift.

Store sager
Begge dage sluttede med den særlige ”Tip’ en 13’er”-quiz, hvor man kunne teste sin viden om andelsboliger, ligesom ABF’s direktør kunne fortælle mere om de to store politiske sager, som ABF arbejder med lige nu - nemlig de nye foreløbige grundvurderinger og den længe ventede lov om værdiansættelse, som forventeligt vedtages i begyndelsen af april.

Begge dele er noget som vil påvirke alle landets andelsboligforeninger og det vil være noget de bliver nødt til at tage stilling til. Og så er det naturligvis noget, som man kan læse mere om på ABF’s hjemmeside, hvor der løbende kommer opdateringer.


Til højre fra artiklen kan I se og hente slides fra andelsboligdagene i Viborg og Fredericia.

Se billeder fra andelsboligdag i Viborg 2. marts 2024:

Se billeder fra andelsboligdag i Fredericia 3. marts 2024:

Hent slidesherunder:

Du går glip af godt indhold!

Et medlemskab hos os koster ikke alverden. Tryk på Bliv medlem og find ud af hvad det præcist vil koste jer.

Bliv medlem