Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

To populære juraemner - nu som webinarserier

”Den gode generalforsamling” og ”Persondata” lægger for, når ABF’s medlemsrådgivning udvider kursusudbuddet med webinarserier.

DEL ARTIKEL

Den 25. januar går det løs, når ABF stævner ud med det første af i alt fire webinarer i serien ”Den gode generalforsamling”. Mødeserien er et spritnyt format, hvor medlemmer kan hoppe på ét eller flere af webinarerne alt efter behov. Man behøver med andre ord ikke at gennemføre webinarerne ét for ét, forklarer jurist i ABF, Hanne Pedersen:

− Erfaringsmæssigt ved vi, at der er stor for­skel på medlemmernes viden om et emne som fx generalforsamlingen. Nogle er nye bestyrel­sesmedlemmer, andre repræsenterer de rutine­rede kræfter. Med en webinarserie ønsker vi at tilbyde viden til begge målgrupper, så alle bestyrelsesmedlemmer uanset erfaringsniveau kender bestyrelsens opgaver før, under og efter generalforsamlingen.

De fire webinarer om generalforsamlingen dækker:

Webinarserien om generalforsamlingen handler primært om ”best practice” med ud­gangspunkt i ABF’s standardvedtægter.

Personlige oplysninger

Persondataregler er EU-lovgivning, som medlemmerne skal overholde. Alle andels­boligforeninger, store som små, skal nemlig overholde lovreglerne om persondata. Men hvordan tilrettelægger bestyrelsen arbejdet, så reglerne bliver overholdt? Hvilke dokumenter skal være på plads, og hvad med forholdet til administrator og revisor? De spørgsmål kom­mer ABF’s jurist rundt om på webinarerne, forklarer juridisk chef i ABF, Anne Kristensen:

− Webinarserien ”Persondata” giver be­styrelser den nødvendige viden for at kunne håndtere persondata inden for rammerne af en kompleks lovgivning. Bestyrelserne kan nemt komme galt afsted, når man fx skal håndtere adresser, andelshaveres navne og telefonnum­re og samtidigt have styr på paragrafferne. Med webinarserien ”Persondata” bliver delta­gerne klædt godt på til at håndtere de person­oplysninger, som foreningen har ansvaret for.

De tre webinarer om persondata dækker:

Forud for begge webinarserier modtager del­tagerne en e-mail med et link med adgang til webinaret. Det er ikke muligt at tænde egen mikrofon under webinaret, som bliver optaget og vil være tilgængeligt i 30 dage.