Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Programmet til Andelsboligdag KBH er i luften

Er din strømpris for høj, eller får foreningen ekstra varmeregning? Andelsboligdag KBH sætter fokus på bæredygtighed. Tjek programmet og tilmeld jer den gratis inspirationsdag.

DEL ARTIKEL

7. oktober åbner ABF dørene til den populære Andelsboligdag for både medlemmer og ikke-medlemmer på hotel Scandic (tæt på hovedbanen ved søerne i København).

Andelsboligdagen er et gratis tilbud med foredrag og debatter om aktuelle emner indenfor andelsboligområdet og en mulighed for at møde en række udvalgte eksperter og udstillere. Andelsboligdagen er også chancen for at møde andre foreninger og udvide jeres lokale netværk. Alle er velkomne.

I år er der særligt fokus på, hvordan I kan blive mere bæredygtige i foreningerne, fx via grønne fællesskaber.
Vi har lagt mange kræfter I at sammensætte et spændende og alsidigt program, hvor I både får input, viden og fakta med hjem krydret med benhård jura og ikke mindst sidste nyt fra de politiske korridorer.

Program

Kl. 10.30 - 11.00: Mød udstillerne

Kl. 11.00 - 11.10: Velkomst v. Jan Hansen, direktør for ABF  
Jan Hansen byder velkommen til en dag med faglige indlæg, debat og praktiske erfaringer fra andelsboligforeninger. 

Kl. 11.10 - 11.30: Hvad er bæredygtighed? v. Charlie Houkjær Klausen 
Hvad er tendenserne indenfor bæredygtighed, og hvorfor skal man som andelsboligforening have det in mente? Hør om, hvad man kan gøre af tiltag for at skubbe foreningen i en mere bæredygtig retning.  

Kl. 11.30 - 12.00: Præsentation af udstillere 
Udstillerne får ordet, hvor de kort præsenterer deres firmaer og fortæller om, hvad de kan tilbyde andelsboligforeninger. 

Kl. 12.00 – 13.00: Frokostpause og mød udstillerne 

Kl. 13.00 – 13.20: Grønne Fællesskaber v. Bent Mariager, Samskab  
Få inspiration til, hvad man kan gøre i andelsboligforeningerne for at fremme grønne fællesskaber. Bent Mariager fortæller om de erfaringer, han selv og andre har gjort sig.  

Kl. 13.20 – 13.40: Optimer foreningens varmecentral og reducering af energiforbrug i bygninger v. Energispring (Københavns Kommune og HOFOR)  
22 københavnske andelsboligforeninger reducerer deres fjernvarmeforbrug i fællesskab. Måske kan jeres forening også være med eller blive inspireret til, hvordan I også kan spare. Læs mere via linket ude til højre (nedenfor, hvis du læser på mobilen).

Kl. 13.40 – 14.00: Tilskudsmuligheder og nyt energidirektiv fra EU v. ABF’s medlemsrådgivning 
EU forhandler om nyt bygningsdirektiv, der skærper kravene til energiforbruget i bygninger. Det får betydning, når foreningen skal energimærkes. EU har også allerede fastsat regler om fjernaflæselige målere. Hør mere om kravene, men også om tilskudsmuligheder, når foreningen gerne vil energirenovere. 

Kl. 14.00 – 14.45: Kaffepause og mød udstillerne 

Kl. 14.45 - 15.15: Bedre elaftaler v. Jørgen Munksgaard Rasmussen 
Hvordan kan man som elforbruger bedst agere på markedet, når man vil vurdere, om ens elaftale er optimal? Hvor og hvordan kan man bedst sammenligne selskaberne med hinanden, og hvad er det, man skal have fokus på i form af gebyrer m.m.? Og kan man stole på de digitale sammenligningssider? 

Kl. 15.15 - 15.45: Det politiske hjørne v/Jan Hansen, direktør for ABF 
Få indblik i de aktuelle politiske sager på andelsboligmarkedet og sager, som ABF er involveret i. 

Kl. 15.45 - 16.00: Tak for i dag. 

Vi glæder os til at byde på lidt frokost og kaffe undervejs samt give deltagerne en masse viden, information og måske nye kontakter med hjem i bagagen.

På ABF's hjemmeside har vi samlet alt, hvad I skal vide om dagen.
Her finder I blandt andet en liste over de udstillere, som I kan få en snak med om de projekter, som I drømmer om i foreningen og naturligvis link til tilmelding.