Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Hej bestyrelse, leverer I roomservice?

”Nye andelshavere tror, at de ejer deres lejlighed”, og ”bestyrelser godkender familiemedlemmer til ledige andelsboliger”. ABF’s Andelsboligdag KBH slår dørene op den 3. februar til myter og misforståelser.

DEL ARTIKEL

Andelsboligforeninger er et fantastisk sted at bo. Alligevel ved vi jo alle sammen godt, at der kan opstå udfordringer, når mennesker bor dør ved dør. Nye andelshavere flytter ind og aner ikke, hvad det vil sige at bo i andelsbolig. De fleste bestyrelser kender omvendt følelsen af, at nogle andelshavere blot er på tværs, og man kan blive fristet til at tænke, at det er nemmere at træffe beslutningerne selv i stedet for at inddrage andelshaverne. Men hvor går grænsen?

På ABF’s andelsboligdag den 3. februar i København sætter ABF spot på blinde vinkler og myter om, hvad andelshavere må og ikke må. Regler har ABF’s jurister nemlig rigtig godt styr på med snart 50 års erfaring som andelsboligsektorens eneste reelle interesseor­ganisation.

Og så skal du naturligvis ikke snydes for lidt insiderinfo om en ny højesteretsdom, som alle i branchen taler om. Hvem har ansvaret og skal have styr på forsikringerne, når an­delshavere eller professionelle håndværkere renoverer deres boliger, piller ved ejendom­mens faste installationer - og det går galt? Det spørgsmål har Højesteret taget stilling til.

Man skal høre meget…

På andelsboligdagen sætter ABF også spot på de mange myter og misforståelser, som jævn­ligt finder vej til ABF’s medlemsrådgivning. Du skal nemlig ikke tro på alt, hvad du hører. Kan du måske svare på:

  • Kan bestyrelsen blive straffet, hvis der er penge under bordet i en overdragelse?
  • Kan man omdanne en andelsboligforening til en ejerforening, hvis foreningens gæld er betalt ud?
  • Er det ulovligt og nepotisme, hvis bestyrel­sen vælger kommende andelshavere?
  • Er valuarvurderede andelsboliger lige så dyre som ejerboliger?
  • Må bestyrelsen give dispensation, hvis en andelshaver vil fremleje sin andelsbolig?
  • Kan bestyrelsen drages til ansvar, hvis der opstår ødelæggende brand i foreningen?

Kan du ikke svare på ovenstående spørgsmål, så hop på andelsboligdagen og bliv klogere end din nabo.
Inden vi jonglerer med myter og misforståel­ser, sætter ABF’s jurister spot på bestyrelsesar­bejdet og giver gode råd om, hvordan bestyrel­sen kan forenkle de daglige opgaver.

Chefens skrivebord

Christiansborg er selvfølgelig der, det sner, når talen falder på andelsboliglovgivningen. ABF’s direktør tager jer med ind i det politiske maskinrum og fortæller om de aktuelle sa­ger, som ligger på hans bord.

Der er meget andet end grundvurderinger, ja, faktisk kan man ikke se hans skrivebord for papirbunker. Er du nysgerrig efter at vide, hvad der gemmer sig i de mange direktørbilag, så kom til København.

Fem hurtige om Andelsboligdag KBH

  • ABF's Andelsboligdag er gratis
  • Mød ABF's medlemsrådgivning
  • Ikke medlemmer er velkomne
  • Du skal tilmelde dig
  • Vi byder på en let forplejning.