Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Tag godt imod nye bestyrelsesmedlemmer

Med medlemsrådgivningen, ABF-håndbogen og hjemmesiden kan nye bestyrelsesmedlemmer blive klogere på opgaver, ansvar og de gode bestyrelsesprincipper.

DEL ARTIKEL

Har jeres bestyrelse fået nye medlemmer, er det vigtigt, at I hjælper dem godt på vej med deres nye "kasket".
Heldigvis er der hjælp at hente hos ABF.

På ABF’s hjemmeside finder I derfor som nyvalgte bestyrelsesmedlemmer information om en lang række af de hverdagsopgaver, som er en del af driften, og som I sikkert kommer til at lægge arm med.

Det kan være alt fra down­load af GDPR-skabeloner til information om foreningens årsrapport, som fx kan være nyt­tig at læse, inden jeres bestyrelse skal i dialog med foreningens revisor.

Et godt tip er også at bruge hjemmesidens søge­funktion, og husk at tjekke, om jeres forening har abonnement på ABF’s digitale håndbog, et digitalt opslagsværk, hvor I finder den nyeste lovgivning.

Gratis rådgivning

Tvivl og usikkerhed kan være en naturlig følgesvend, når I kaster jer ud i bestyrelses­arbejdet. Heldigvis sidder ABF’s jurister og økonomiske rådgivere klar til at svare på spørgsmål i dagtimerne mandag til fredag. Medlemsrådgivningen er selvfølgelig gratis, og I kan altid ringe eller maile.

Og så slår vi lige et slag for vores juridiske og økonomiske kurser og arrangementer. Her kan I nemlig blive klogere på alt fra bestyrelsesansvar over foreningens lån til dødsboer og ventelister. Nogle aktiviteter er gratis, andre koster – så tjek vores hjemme­side, vi opdaterer løbende vores aktivitetsud­bud.

”Tryg i bestyrelsen”

ABF har også udgivet pjecen ”Tryg i bestyrelsen – bestyrelsesansvar og opgaver”.

Her kan I læse mere om alt fra bestyrel­sens opgaver og ansvar over bestyrelsesprin­cipper til forretningsorden, årshjul og ideer til, hvordan I engagerer hele bestyrelsen.

Tryghed handler også om at turde hand­le i trygge rammer. Derfor tilbyder ABF en bestyrelsesansvars- og besvigelsesforsikring til medlemmerne.

ABF råder altid sine medlemmer til at forsikre sig mod et eventuelt erstatningsansvar som følge af fejl, som bestyrelsen eller udvalgs­medlemmer begår. Derfor fremgår det af ABF’s standardvedtægter, at foreningen skal tegne en bestyrelsesansvars- og besvigelsesforsikring.

Med forsikringer, kurser, gratis rådgivning og digitale opslagsværker er I klædt godt på til livet som bestyrelsesmedlem.