Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

ABF møder boligministeren: Vi vil gerne byde indenfor i fællesskabet

Andelsboligerne er en unik, fælles boligform, som kan løse en række sociale udfordringer til gavn for os alle. Det var blandt budskaberne, da ABF mødte en lydhør og positiv social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

DEL ARTIKEL


Der er rigtig mange måder, hvorpå andelsboligerne i endnu højere grad kan løfte sociale opgaver og udfordringer og skabe et mere sammenhængende fællesskab i Danmark.
Derfor var der også stor gensidig forståelse, da ABF’s formand og ABF’s direktør fik muligheden for at mødes med social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil den 17. april.

– Det var rigtig spændende at høre ministerens tanker om andelsboliger. Samtidig fik vi muligheden for at fortælle om ”fællesskabets boligform” - at andelsboligerne er en vigtig mellemform mellem ejer- og lejeboliger, der har stor betydning i forhold til, at rigtig mange forskellige mennesker har et godt og trygt hjem, siger ABF’s landsformand, Hans Erik Lund, og fortsætter.

– Vi fik også talt om, at andelsboliger kan byde ind og løse en række udfordringer i snitfladerne mellem social- og boligområdet, og det var ministeren meget lydhør overfor. Det var et rigtig positivt møde, siger landsformanden.

Kan løfte det hele
Ministeren kommer konkret til at arbejde med en boligpolitisk reform i løbet af næste folketingsår, og her vil ABF som andelsboligforeningernes organisation gerne bidrage med viden og bud på løsninger.
Det kunne blandt andet være i forhold til, hvordan man kan støtte nybyg af andelsboliger og samtidig få sociale gevinster, eller hvordan man kan ændre planloven og bruge den som værktøj, så kommunerne kan stille krav om flere socialt orienterede andelsboliger på samme måde, som der nu kan stilles krav om almene lejeboliger.

– Vi luftede naturligvis mulighederne for ministeren og stiller os til rådighed, men for os i ABF, er det også vigtigt, at det bliver slået fast, at andelsboligerne er mellemformen på boligområdet. Andelsboligerne giver mulighed for, at man kan få et hjem i et fællesskab med ejervilkår, men til en pris, der altid vil være billigere end traditionelle ejerboliger, så der dermed er plads til alle, siger Hans Erik Lund.

– Det er også vigtigt at fortælle, at vi gerne vil fællesskabet. Det gælder både det lille fællesskab i den enkelte andelsboligforening, i bydelen og i lokalsamfundet, men også det store fællesskab i Danmark. Og vi sidder faktisk med nogle gode løsninger og muligheder for at løfte det hele, slutter han.

Pressefoto: Les Kaner

ABF's landsformand, Hans Erik Lund, og ABF's direktør, Jan Hansen, mødtes med social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) den 17. april for at lytte, fortælle om andelsboligsektoren og stille sig til rådighed med viden og løsninger.