Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

15. maj er national sommerlukdag af varmeanlæg - og I kan spare penge

Send foreningens varmeanlæg på en tidlig sommerferie – det er godt for miljøet og pengepungen.

DEL ARTIKEL

Bøgen er sprunget ud, havemøblerne er støvet af og nu er det tid til at dreje på ventilerne på foreningens varmeanlæg, hvis I ikke allerede har sommerlukket ovenpå en meget dyr fyringsvinter.

Hvert år den 15. maj bør være en fast del af bestyrelsens årshjul, når hele Danmark skruer ned for varmeanlæggene. Den fælles indsats er med til at nedbringe CO2-udslippet, og samtidigt sparer I penge på varmeregningen. Husk datoen, så det bliver en god vane og hjælp hinanden med at sommerlukke.

Uanset om I har naturgas, fjernvarme, olie- eller pillefyr, er det derfor den 15. maj, at I på fem minutter kan spare jer selv for penge, som I kan konvertere til is i solen.

Det er ikke nok at skrue ned for termostaterne i alle rum, hvis I vil reducere varmeregning og CO2-udledning mest muligt i sommermånederne.

I skal også slukke for cirkulationspumpen og/eller skifte fra vinter- til sommerdrift på fyr eller fjernvarmeunit. Det sikrer, at I stadig har varmt vand, mens der er lukket for rumvarmen.

Foreningen eller den enkelte andelshaver kan spare op til 5 % af den årlige varmeregning på den måde. Det svarer typisk til 80 kg CO2 og knap 650 kroner for en almindelig familie i et parcelhus med fjernvarme.

Har I naturgas eller oliefyr, sparer I to-tre gange så meget CO2.
Den økonomiske besparelse er også større, hvis I har oliefyr. Typisk omkring 1.100 kr. for en almindelig familie i et parcelhus.