Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Debat: Kan andelsboligen skabe billige boliger og blandede byer?

I går startede en stor temadebat på Altinget om hvorvidt andelsboligerne kan løse problemerne med at skabe billige boliger og blandede byer. ABF havde debattens første indlæg, hvor vi peger på at andelsboligernes største udfordring faktisk er finansieringen...

DEL ARTIKEL


ABF er ikke i tvivl om, at andelsboligen er et billigt alternativ og limen, der kan binde byen sammen. Udfordringen er ikke priserne eller boligformens opbygning, men primært manglende politisk vilje til at støtte op og tage kampen mod de få finansieringsmuligheder.

I går indledte ABF's direktør, Jan Hansen, en stor temadebat på Altinget, hvor en række fagpersoner og meningsdannere over de næste uger giver deres bud på, om andelsboligen kan løse problemet med at skabe billige boliger og den blandede by i København.

I indlægget opridser ABF's direktør tre klare problemstillinger - blandt andet de svære finansieringsmuligheder. Samtidig fremhæver han tre klare metoder til at give andelsboligsektoren bedre vilkår, så andelsboligerne forbliver en vigtig del af helheden på boligmarkedet – hvilket er en nødvendighed, hvis byerne også fremover skal være for alle.