Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Årets Andelsboligforening får kontanter og gratis medlemskab – skal det være jer?

Det er nu, du skal indstille din egen eller din naboforening, hvis I vil have chancen for at blive Årets Andelsboligforening 2022. Der er flotte præmier, og alle foreninger kan være med.

DEL ARTIKEL


A/B Util renoverede ejendommen og gik to energimærker op i 2020, mens A/B Bangs Minde skabte fokus på fællesskab og sociale aktiviteter - blandt andet ved at andelshaverne hjalp hinanden under corona-nedlukningen i 2021.

Fælles for de to andelsboligforeninger er, at de begge har været kåret til Årets Andelsboligforening af ABF, og snart er det tid til at finde en vinder for 2022.

Faktisk er det så snart, at du skal skrive dit forslag til os inden den 21. november – så det er bare om at komme i gang.

Gode præmier
For der er gode præmier på højkant – nemlig 5.000 kroner til foreningen og et års gratis medlemskab af ABF – ud over æren, omtalen og den inspiration I kan være for andre andelsboligforeninger, der kan få gavn af jeres gode initiativer.

Vi er ikke gode nok – jo, I er!
- Ah, jamen, så skal man jo have brugt millioner på at renovere, og vi har jo nok at gøre i vores forening, tænker du måske.
- NEJ, siger vi så, for det at blive Årets Andelsboligforening handler i høj grad om de gode ideer, initiativer og lysten til at gøre noget.
Det koster ikke noget at skabe fællesskab, støtte sit lokalområde, eller hjælpe de andre andelshavere – og vi ved af erfaring, at det er noget mange af jer er rigtig gode til.

Så kom I bare ud af busken og fortæl, hvad I har gjort i jeres forening. Hvad har gjort den bedre? Hvordan har I hjulpet og støttet? – det gælder både for jer selv, i foreningen, men også i lokalsamfundet.

Det eneste, der er sikkert, er, at hvis I ikke skriver ind med forslag, så vinder I heller ikke.

Bred bæredygtighed
I år har vi sat ”bæredygtighed” på som tema, men ligesom i ABF’s nye principprogram, så er bæredygtighed meget andet end klimatiltag og renoveringer.

Bæredygtighed handler også at gøre tiltag, så andelsboligforeningen er attraktiv og god at bo i for kommende andelshavere. Måske har I lavet initiativer for børnene i foreningen?

Bæredygtighed er også social bæredygtighed – at I bruger de lokale firmaer og forretninger. At I passer på jeres område. At I hjælper dem i jeres forening , der har det svært – eller måske endda hjælper nogen ind i foreningen, der har svært ved ellers at få en bolig.

Bæredygtighed er naturligvis også tiltag, der gør klimaet bedre og har fokus på miljøet - eksempelvis i valg af materialer ved renoveringer eller løsninger, der mindsker brug af knappe ressourcer.

Det handler også om bevaring af smukke detaljer på jeres ejendom, flotte tiltag i uderummene og meget, meget mere.

I kan sagtens have lavet tiltag, som vi ikke engang har tænkt på. Netop derfor, er det også så vigtigt, at I indstiller jer selv eller andre til at blive Årets Andelsboligforening, så endnu flere kan blive inspireret til at gøre det lige så godt som jer.

Du indstiller din forening til at blive Årets Andelsboligforening 2022 ved at sende en mail til: abf@abf-rep.dk

Bliv Årets Andelsboligforening 2022
Du indstiller din forening til at blive Årets Andelsboligforening 2022 ved at sende en mail til: abf@abf-rep.dk

Skriv lidt om jeres forening og hvad I har gjort, som betyder at I skal være Årets Andelsboligforening.

I må skrive lige så meget, I vil og kan – eksempelvis med en beskrivelse af jeres forening, hvad I har lavet af initiativer, hvordan I bidrager til bæredygtighed eller lignende.

Årets Andelsboligforening får udover titlen også 5.000 kroner og et års gratis medlemskab af ABF.

Det vigtigste er, at I skriver – og inden den 21. november 2022.