Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Presse: Nye ministre skal have fokus på andelsboliger

ABF byder de nye ministre; erhvervsminister Simon Kollerup og boligminister Kaare Dybvad, velkommen i arbejdstøjet.

DEL ARTIKEL


Der venter de nye socialdemokratiske ministre en række vigtige opgaver ift. andelsboligsektoren, udtaler ABF’s formand Hans Erik Lund:


- Socialdemokratiet var med til at sikre aftalerne om ”robuste foreninger” og ”penge under bordet” med den tidligere regering, men der er samtidig sket nogle uhensigtsmæssige stramninger ift. finansiering af andelsboliger, som har bremset andelsboligmarkedet helt op, og gjort, at det stort set kun er de mest økonomisk velpolstrede borgere i Danmark, der i dag har mulighed for at erhverve sig en andelsbolig eller starte en ny andelsboligforening. Den problematik håber vi, at de nye socialdemokratiske ministre vil prioritere, siger Hans Erik Lund.

Derudover har boligmarkedet især i København været præget af opkøb af udlejningsejendomme. Ikke kun de skærpede finansieringskrav men også omgåelse af tilbudspligten har gjort det svært for almindelige lejere at få foden under eget tag. Det håber ABF også, at der vil være politisk fokus på, udtaler Hans Erik Lund:

- Der må ikke herske tvivl om, at lejere også skal have en reel chance for at benytte sig af den lovbestemte tilbudspligt, så ingen omgås lovens ånd med smarte selskabskonstruktioner. Det er vi overbeviste om, at den nye regering vil arbejde for. Jeg glæder mig derfor til samarbejdet med Kaare Dybvad og Simon Kollerup.

AKTIVITETER

Se vores aktivitetskalender for hele landet.

MEDLEMSFORDELE

Hvorfor være medlem af ABF? Få et overblik over alle medlemsfordele.