Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Finansloven 2020 og andelsboligsektoren

DEL ARTIKEL


Regeringen er den 2. december blevet enig om finansloven for 2020 sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. 

ABF har læst aftaleteksten igennem i forhold til andelsboligområdet, og der er ikke umiddelbart de helt store nyheder.

Tinglysningsafgiften på ejendomme kommer til at stige to gange, første gang den 1. marts 2020 og anden gang den 1. januar 2023. Stigningen bliver på 1,8 procent om året og svarer til den generelle prisudvikling.

Bredbåndspuljen, som fremmer bredbåndsdækningen i yderområder bliver forlænget i 2020 og der afsættes 100 mio. kr. til puljen.

Aftaleteksten indeholder også etableringen af en ny fond med navnet ”Danmarks Grønne Fremtidsfond”, som har fokus på grønne og bæredygtige projekter. Fonden er på 25 mia. kr.
Det er endnu uklart, om andelsboligforeninger og andelshavere vil kunne søge fondsmidler, men det er et område, som ABF vil følge.

Finanslovsaftalen skal nu behandles og formentlig vedtages i Folketinget, som regel i løbet af december. Her vil ABF selvfølgelig holde øje med, om der sker ændringer af aftaleteksten, som har indflydelse på de private andelsboligforeninger.

Læs aftaleteksten til finansloven 2020

ABF-håndbogen

En håndbog for private andelsboligforeninger om juridiske, tekniske og økonomiske emner.

AKTIVITETER

Se vores aktivitetskalender for hele landet.