Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Opdatering af ABF's vejledning om GDPR

DEL ARTIKEL


I forbindelse med den nye EU-forordning om persondata (GDPR), har Datatilsynet vurderet, at andelsboligforeninger pr. 1. januar 2019 skal sende følsomme eller fortrolige personoplysninger med sikker mail (kryptering). Dette har tidligere kun været en anbefaling.

Følsomme oplysninger omfatter oplysninger om fx helbred, seksuelle forhold, race eller etnisk oprindelse, religiøs/politisk/filosofisk overbevisning og fagforeningsmæssige tilhørsforhold, og andre oplysninger.

Elektronisk fremsendelse af almindelige personoplysninger som fx navn, adresse og telefonnummer er ikke omfattet af kravet om sikker mail, men skal stadig behandles efter forordningens generelle regler for håndtering af persondata.

ABF har, på baggrund af Datatilsynets vurdering, opdateret vejledningen til andelsboligforeningers håndtering af personoplysninger. I vejledningen uddyber vi også forskellen på kryptering af forsendelsen og indholdet.

Hjælp fra Datatilsynet


Det kan være kompliceret at gennemskue, hvordan andelsboligforeninger krypterer mails i praksis. Derfor har Datatilsynet udgivet en vejledning, der uddyber de tekniske muligheder for at fremsende sikker mail. 

Datatilsynet har også en hotline, som foreninger kan ringe til, hvis man er i tvivl om håndtering af krypteret mails.

Download ABF’s vejledning til andelsboligforeningers håndtering af personoplysninger

Kontakt Datatilsynet

Læs Datatilsynets vejledning

 

 

MEDLEMSFORDELE

Hvorfor være medlem af ABF? Få et overblik over alle medlemsfordele.

ABF-håndbogen

En håndbog for private andelsboligforeninger om juridiske, tekniske og økonomiske emner.

LOV & FAKTA

Alt hvad du kan have brug for at vide, når du bor i en andelsboligforening.