Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

ABF: Nej tak til internetsessionslogning

ABF har i samarbejde med 24 andre organisationer været medunderskriver på et brev til justitsminister Søren Pind og justitsministeriet. I brevet tager ABF afstand fra ministerens plan om at genindføre sessionslogning, altså omfattende registrering af borgernes internet- og teletrafik.

DEL ARTIKEL

 

Det netop afsendte brev kommer som reaktion på justitsminister Søren Pinds forslag om at at genindføre krav om såkaldt internetsessionslogning. En bekendtgørelse, der omfatter registrering af borgernes internet- og teletrafik og blandt andet pålægger teleselskaberne at registrere de hjemmesider, folk besøger.

Planen fra justitsministeren kommer selvom, at den daværende justitsminister Karen Hækkerup i juni 2014 besluttede at afvikle sessionslogningen, fordi logningen ikke viste sig at være anvendelig.

- Vores overordnede overvejelse har været, at logning af data kan give mening, hvis man har en begrundet mistanke, men denne plan lægger op til, at man kan logge borgernes oplysninger og færden på internettet generelt og dermed mistænkeliggøre alle borgere, hvilket er et skråplan i forhold retssikkerheden, siger ABF-direktør Jan Hansen om begrundelsen for at være medunderskriver.

Derudover har det været en væsentlig overvejelse, at Søren Pind nu ønsker at genindføre sessionslogningen i en udvidet form, hvor der skal foretages systematisk registrering af internettrafikken knyttet til hver enkelt abonnent.

Altså en endnu mere omfattende registrering af trafikken knyttet direkte til hver enkelt borger og virksomhed i Danmark, som har et internetabonnement tilknyttet sig:

- Ud fra et boligperspektiv er dette element i Søren Pinds nye plan central. For større andelsboligforeninger med eget anlæg pålægges dermed at logge de enkelte andelshaveres trafik. Det betyder både en væsentlig udgift for foreningen i forhold til udstyr og logningsgrej. Men endnu mere alvorligt sætter det foreningerne i en svær position, fordi bestyrelserne i andelsboligforeningerne pludselig får indsigt i den enkelte andelshavers privatliv og færden på internettet, siger Jan Hansen.

Listen af underskrivere tæller blandt andre Forbrugerrådet Tænk, Dansk Industri, Dansk Erhverv, HK, Dansk Metal, Amnesty International og er blevet til på initiativ af Prosa (Foreningen af IT-professionelle).

Se det underskrevne brev her:

Filer til download

  • Vedrørende Mulig Genindførsel Af Internetsessionslogin

ABF-håndbogen

En håndbog for private andelsboligforeninger om juridiske, tekniske og økonomiske emner.

MEDLEMSFORDELE

Hvorfor være medlem af ABF? Få et overblik over alle medlemsfordele.