Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Klar retning for hovedbestyrelsens arbejde

Med en ny forretningsorden er der sat en klar retning for, hvordan ABF’s øverste organ skal arbejde fremover. Det var en enig hovedbestyrelse, der vedtog planerne, og de glæder sig samtidig over den debat, som blev sat i gang til den halvårlige temadag, og som fortsatte i forbindelse med en særlig uddybet politisk orientering.

DEL ARTIKEL


Der var fuld enighed og opbakning fra alle i forhold til den måde, som ABF’s hovedbestyrelse skal arbejde på fremover. Det stod klart efter hovedbestyrelsesmødet den 12. marts, hvor der blev vedtaget en ny forretningsorden og nye regler for godtgørelse. Den nye retning er sat på baggrund af arbejdet i en gruppe med valgte fra hele landet, og er nødvendig på grund af ABF’s nye struktur, hvor hovedbestyrelsen er udvidet til 31 medlemmer og nu er højeste demokratisk valgte organ i organisationen.

Helt konkret er der sat klare regler for, hvordan sager behandles – eksempelvis ift. hvad der er beslutninger eller orienteringer, ligesom der er beskyttelse af mindretal, så man altid har en demokratisk ret til at få sine synspunkter ført til referat.

Samtidig blev godtgørelsesreglerne opdateret, så de valgte, der arbejder frivilligt for den fælles organisation, får en mere tidssvarende kompensation.

God stemning
Hovedbestyrelsesmødet blev holdt på bagkant af en temadag for alle valgte lørdag den 11. marts, og der var enighed om, at det var et rigtig godt tiltag med god stemning og god mulighed for at debattere, blive hørt og komme med gode idéer. Derudover gav det alle en god forståelse for ABF’s organisering og organisationen bag.

Hovedbestyrelsen nåede også at vende økonomi og medlemsstatistik, og der var en længere orientering og debat af hele den politiske situation omkring andelsboliger, som er i vælten. Blandt andet blev der talt om finansieringsmuligheder – og begrænsninger – og ikke mindst blev der mulighed for at vende lovforslaget om værdiansættelse, som har været undervejs i 10 år, men dog stadig lader vente på sig.

Mødet bød også på en orientering om strategi, ligesom alle blev opfordret til at bruge ABF’s hjemmeside og dialogforum, hvor der på sidstnævnte er gode muligheder for at vende lokale problematikker og få påbegyndt de debatter, som senere skal tages i hovedbestyrelsen.

ABF's hovedbestyrelse

ABF's hovedbestyrelse består af 31 medlemmer fra hele landet.

Læs mere om hovedbestyrelsen