Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Få nyt fra Christiansborg

Politisk update, erfaringsudveksling og ny viden til medlemmerne er på programmet, når ABF’s kredsgeneralforsamlinger ruller over land og by. Skal I med?

DEL ARTIKEL

I mange medlemsforeninger har ABF’s kredsgeneralforsamlinger udviklet sig til en årlig begivenhed, hvor flere bestyrelsesmedlemmer tager afsted sammen. En oplagt anledning til at få fælles inspiration uden for de daglige rammer.

Netop ny viden var da også en af årsagerne til, at bestyrelsesmedlem og kasserer Bodil Nymand og formand Malene Duch fra A/B Agerlyngen i Viborg tog på ”fællestur” til kredsgeneralforsamlingen i Vestjylland sidste år, fortæller Malene Duch.

− Bodil og jeg fik rigtig meget viden med hjem. ABF’s direktør, Jan Hansen, fortalte fx om afskaffelsen af nye offentlige vurderinger, de nye værdiansættelser, og hvordan vi skulle forholde os til årsrapporten. Vi blev også klogere på alle ABF’s medlemstilbud og ikke mindst kurserne, fortæller Malene Duch.

Bodil Nymand (tv) og Malene Duch fra A/B Agerlyngen tager
sammen afsted til ABF's kredsgeneralforsamling i Vestjylland.
Foto: A/B Agerlyngen.

Netop værdiansættelserne er da også en af grundene til, at Anne-Mette Carlslund fra A/B Frejasgade 4 i København regner med at sidde klar på tilhørerrækkerne, ligesom hun gjorde i 2022.

− Sidste år talte ABF-repræsentanterne om værdiansættelser, og det vil jeg gerne blive klogere på igen i år, fortæller hun.

Til efteråret bliver medlemmerne ikke snydt for en politisk update, når den lokale kredsbestyrelse, formandskabet og ABF’s direktion giver en kort intro til de aktuelle politiske sager, som organisationen har blikket rettet mod. Og hvem ved, måske er der nyt til A/B Agerlyngen, A/B Frejasgade 4 og alle de andre medlemsforeninger om den langtrukne affære med værdiansættelserne.

Værdifuldt netværk
Kredsgeneralforsamlingerne handler ikke kun om nyt fra Borgen. Ud over faglig viden fik Bodil Nymand og Malene Duch også en gylden chance for at udveksle erfaringer med andre andelsboligforeninger i det vestjyske.

− Det var virkeligt givende at møde andre foreninger fra lokalområdet og spise sammen. Det gav mig lyst til at engagere mig endnu mere i min egen forening. Jeg kan 100 procent anbefale andre medlemsforeninger at deltage, opfordrer Bodil Nymand, som regner med, at de begge skal afsted igen i år.

I København kan Anne-Mette Carlslund også regne med at få udvidet sit netværk, for der bliver sat tid af til en snak med naboen. En del af det årlige arrangement, som foreningen sætter pris på.

− Snakken med andre foreninger er værdifuld og rigtig givende, fortæller Anne-Mette Carlslund.

Få indflydelse i ABF
Har du en politiker i maven, eller vil du bare gerne bakke op om dine naboer, som tørner ud for ABF’s 11 kredsbestyrelser, så kom til årets kredsgenerelforsamling i netop din kreds.

Kredsgeneralforsamlingerne er nemlig kredsenes øverste myndighed, og alle medlemsforeninger i kredsen har adgang. Det er her, du vælger medlemmer til den lokale kredsbestyrelse og lokale medlemmer til ABF's hovedbestyrelse.

Programmet for kredsgeneralforsamlingen finder du på ABF’s hjemmeside. Her kan du læse alt om fællesspisninger, debatindlæg, datoer og alt det praktiske, og det er også her, at du tilmelder dig og dine naboer.

ABF's kredsgeneralforsamlinger løber af stablen den 4. - 27. september.