Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Altanfirma er købt - men AB’er er stadig ikke sikre

Konkursramte Altan.dk er blevet overtaget af nye folk, der har meldt ud, at de vil føre en række aftaler videre. Ramte andelsboligforeninger bør dog stadig søge råd og anmelde krav, for man er ikke garanteret noget endnu.

DEL ARTIKEL


Det var umiddelbart en positiv nyhed, da det onsdag morgen blev meldt ud, at en flok erhvervsdrivende har overtaget det konkursramte altan- og elevatorfirma Altan.dk.
De nye ejere meddelte således til TV2 at ”…alle forudbetalte aftaler skulle honoreres” og at ”Ingen skal snydes for den vare, de har betalt for”.

- Det lyder jo fint, at de nye ejere vil fortsætte med nogle af aftalerne, men i ABF henstiller vi alligevel stadig til, at man tager fat i en juridisk rådgiver og sørger for, at man får anmeldt de krav, man har, siger Anne Kristensen, der er juridisk chef hos ABF.

Hun hæfter sig blandt andet ved, at der eksempelvis ikke er nævnt noget ift. dem der har fået sat altaner op og stadig har 1- og 5-års gennemgange til gode.

- Umiddelbart er det godt nyt, men der er stadig en del ubekendte, som betyder, at foreningerne endnu ikke kan ånde lettet op, siger hun og uddyber:

- Vi har haft kontakt til en lang række foreninger, som har fået, eller som er i gang med at få, altaner via Altan.dk, og det er overraskende få, der faktisk har søgt rådgivning, eller som har anmeldt deres krav, som man skal og bør. Vi henstiller derfor til, at foreningerne får det gjort, så de ikke kommer i klemme.

Anmeld jeres krav
Helt konkret bør foreninger, der har noget til gode, sørge for, at de har på skrift fra konkursboets kurator, at de nye ejere indtræder i samtlige forpligtelser overfor foreningen.
Som det er nu, er konkursdekretet mod Altan.dk nemlig ikke trukket tilbage, og det er et nyt aktieselskab, der er stiftet.

- Så netop derfor er det vigtigt, at foreningerne er opmærksomme på at få anmeldt deres krav indenfor fristen på fire uger fra konkursdekretet. Så længe man ikke har hørt fra kurator, så er man ikke sikret, påpeger Anne Kristensen.

Klar med webinar
Hos ABF vil man gerne hjælpe foreningerne videre, og der er som altid mulighed for, at medlemsforeningernes bestyrelser kan få gratis juridisk rådgivning, ligesom ABF kan henvise til, hvor man kan søge yderligere hjælp.

Derudover har ABF arrangeret et gratis webinar for medlemsforeninger, hvor de den 18. september kl. 16, kan høre advokat Mads Schierbeck fortælle om entrepriseret under titlen ”Når entreprenøren går konkurs” med fokus på Altan.dk-konkursen. Der vil naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.