Spring navigationen over og gå direkte til indhold
PRESSEMEDDELELSER

Ny minister skal have fokus på andelsboliger: ABF byder den nye boligminister Christian Rabjerg Madsen velkommen i arbejdstøjet.

DEL ARTIKEL

ABF ønsker Christian Rabjerg Madsen tillykke med udnævnelsen som boligminister og håber på fortsat tæt dialog med ministeren og ministeriet om boligområdet og i særdeleshed andelsboligsektoren. Der ligger en række aktuelle sager på andelsboligområdet, som ABF håber bliver fulgt til dørs af den nye boligminister, udtaler ABF’s Landsformand Hans Erik Lund:

- Andelsboligsektoren har i et par år været ramt af unødigt stramme regler for finansiering, som de facto har stoppet muligheden for, at der stiftes nye foreninger. Derudover er der også stadig behov for at afklare, om de strammede finansieringsregler har gjort omsætteligheden af andelsboliger sværere. Det kan gøre, at andelsboligen bliver noget for kun de mest økonomisk velpolstrede borgere i Danmark, hvilket er en problematik, vi håber, at den nye socialdemokratiske minister vil prioritere, siger Hans Erik Lund.

Hvis det ikke var for andelsboligerne, ville det være meget vanskeligt for den store gruppe af danskere med almindeligt lønarbejde at få et sted at bo – især i de større byer, hvor priserne på ejer- og private udlejningsboliger er eksploderet, konkluderer Cevea i en netop udkommet rapport fra april 2022. En rapport, som ABF også håber, at ministeren hurtigst muligt får orienteret sig i.

ABF håber nemlig, ligesom flere kommuner, at andelsboliger bringes i spil som planlægningsværktøj ift. byudvikling ved at blive indskrevet i planloven, og at man i dialog med ministeren kan se nærmere på de forslag, Cevea-rapporten er fremkommet med for at fremme andelsboliger.

-  Den nye analyse fra Cevea slår fast, at andelsboliger fortsat placerer sig mellem ejer- og lejeboligen og dermed er med til at sikre den blandede by. Det er derfor vigtigt både at sikre, at der kan stiftes nye andelsboliger, og at den brede befolkning kan opnå finansiering til at købe en andel i en eksisterende forening, forklarer Hans Erik Lund.

ABF's Landsformand Hans Erik Lund

Kontakt for yderligere information:  
Direktør Jan Hansen
mail: jh@abf-rep.dk
mobil: 2010 4025