Spring navigationen over og gå direkte til indhold
PRESSEMEDDELELSER

ABF: Den politiske aftale betyder bedre betingelser for andelsboligområdet

DEL ARTIKEL


Regeringen indgik torsdag aftale som skal imødegå kortsigtede investeringer i private udlejnings ejendomme sammen med Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Herudover indeholder aftalen en række forslag og initiativer på andelsboligområdet. ABF hilser  disse initiativer velkommen, fordi de indeholder elementer, der har fokus på, at eksisterende an delshavere ikke bliver insolvente, som konsekvens af lejereguleringen.  

- Jeg er glad for den opbakning aftaleparterne har givet til andelsboligsektoren. Markedet udvikler  sig hele tiden, og jeg er derfor meget tilfreds med, at man fra politisk side er klar til at se på aftalen,  hvis markedet agerer anderledes, end der er forudsat ved aftalens indgåelse, siger landsformand i  ABF, Hans Erik Lund.  

ABF glæder sig over, at der med aftalen er taget vigtige skridt til at understøtte en positiv udvikling  af andelsboligsektoren.  

- Man tager toppen af priserne på udlejningsejendomme og styrker samtidigt tilbudspligten og for bedrer lejernes muligheder for at optagelån til indskud. Det vil uden tvivl betyde, at der igen kom mer gang i stiftelser af andelsboligforeninger, efter to år uden nystiftede andelsboligforeninger efter  tilbudsreglerne, siger direktør i ABF, Jan Hansen. 

Endelig kan ABF med stor tilfredshed konstatere, at boligminister Kaare Dybvad vil nedsætte et  udvalg, der skal se på muligheder for at skabe bedre finansieringsvilkår ved køb af private andels boliger. 

- Forbedrede lånevilkår til andelsboliger vil alt andet lige skabe bedre betingelser for at fremme an delsboliger. I ABF ser vi det som en politisk tilkendegivelse om, at andelsboliger spiller en afgø rende rolle for at sikre en blandet by og en bæredygtig udvikling af boligmarkedet, siger Hans Erik  Lund. 

 

Kontakt for yderligere information: 

ABF’s direktør Jan Hansen, Mail: jh@abf-rep.dk, Mobil: 20 10 40 25

Filer til download

  • Den politiske aftale betyder bedre betingelser for andelsboligområdet

DOKUMENTER

Brug ABF's standarddokumenter og få ensrettet jeres procedurer. 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Så er du velkommen til at ringe til medlems-rådgivningen på telefon