Spring navigationen over og gå direkte til indhold
PRESSEMEDDELELSER

ABF: ”Positivt at overborgmesteren vil sætte loft over Airbnb udlejning”

ABF ser positivt på, at overborgmester Frank Jensen ønsker at finde en grænse for Airbnb udlejning i København, så det ikke tager overhånd. ABF har af samme årsager udarbejdet en bestemmelse, der sætter et loft på tre ugers udlejning i andelsboligforeninger, og som kan tilknyttes foreningens vedtægter.

DEL ARTIKEL


- Vi er glade for, at overborgmester Frank Jensen har meldt ud, at han ønsker at tage en snak med Airbnb selskabet om at finde en grænse for, hvor mange dage om året man kan leje ud gennem Airbnb. 

Tjenesten er blevet så populær i mange storbyer verden over, at mange private boliger udlejes så ofte, at det  tenderer hoteldrift. Flere andre storbyer har derfor nu vedtaget et loft over hvor mange dage, man må leje sin  bolig ud. 

- Vi ønsker en by, hvor man bor i sin bolig og værner om fællesskabet, der udspiller sig i og omkring vores  boliger. Og her kan vi godt være bekymrede for, at det fællesskab er under pres, siger direktør i ABF, Jan  Hansen. 

Det er ingen hemmelighed, at særligt de københavnske andelsboligforeninger har været udfordret efter at  udlejningstjenesten Airbnb har gjort sit indtog. For mens nogle andelshavere gerne vil leje mere ud, er andre  bekymrede for hvordan det påvirker fællesskabet og trygheden i en andelsboligforening. 

- Som udgangspunkt er udlejning i andelsboligforeninger via tjenester som Airbnb ikke tilladt ifølge vores  standardvedtægter, da disse udlejninger ofte er af kortere varighed og dermed ikke er omfattet af den  sædvanlige fremlejebestemmelse i vedtægterne. Men erfaringerne fra vores medlemsrådgivning viser, at der  er et behov og ønske hos nogle foreninger for at kunne benytte sig af korttidsudlejning via fx Airbnb, særligt i  Københavnsområdet, siger Jan Hansen, direktør i ABF. 

ABF har derfor udarbejdet en alternativ bestemmelse til ABF’s standardvedtægter, der gør det muligt for en  andelshaver at leje sin bolig ud max. tre uger om året. Foreningerne kan vælge at tilføje alternativ  bestemmelsen til foreningens vedtægter på en generalforsamling med det flertal, der kræves for  vedtægtsændringer. 

- Mange andelshavere vil gerne leje ud gennem Airbnb, men det skal jo samtidig være trygt for naboerne i  opgangen også. Derfor er det vigtigt, at foreningerne og bestyrelserne er udstyret med de rette juridiske og  administrative redskaber, der skal gøre det lettere for bestyrelsen at administrere Airbnb-gæster i foreningen  og samtidig gøre alle andelshavere trygge og tilfredse, siger Jan Hansen. 

Kontakt for yderligere information og kommentarer:
- Kommunikationskonsulent i ABF, Thea Gregersen, tlf. 33 86 28 51 eller mobil 60 19 24 16 - Direktør for ABF, Jan Hansen, tlf. 33 86 28 30

Filer til download

  • ”Positivt at overborgmesteren vil sætte loft over Airbnb udlejning”

LOV & FAKTA

Alt hvad du kan have brug for at vide, når du bor i en andelsboligforening.

DOKUMENTER

Brug ABF's standarddokumenter og få ensrettet jeres procedurer.