Spring navigationen over og gå direkte til indhold
PRESSEMEDDELELSER

ABF: Anbefalinger vil sikre mere robuste foreninger

Erhvervsministeriets nedsatte arbejdsgruppe er nu klar med en række anbefalinger vedrørende ansvarlig drift af andelsboligforeninger. ABF mener, resultatet er afbalanceret og positivt.

DEL ARTIKEL

Erhvervsministeriet har i dag offentliggjort en rapport med en række anbefalinger fra arbejdsgruppen  vedrørende ansvarlig drift af andelsboligforeninger. Udover ABF har repræsentanter fra  Erhvervsministeriet og Finans Danmark deltaget i arbejdsgruppen. 

Overordnet mener ABF, at afrapporteringen er udtryk for et godt og afbalanceret resultat, der vil skabe  mere økonomisk robuste andelsboligforeninger, når der fremadrettet stiftes nye foreninger.  

ABF har igennem længere tid efterlyst større ansvarlighed hos finanssektoren omkring udlån til private  andelsboligforeninger. Derfor er ABF’s repræsentant i arbejdsgruppen, ABF-direktør Jan Hansen, tilfreds med, at det er en enig arbejdsgruppe, der nu anbefaler særregler omkring finansiering ved  stiftelse af en privat andelsboligforening. 

- Jeg synes det er meget tilfredsstillende, at arbejdsgruppen nu foreslår en øvre grænse for omfanget af  afdragsfrie lån, når en forening skal stiftes, siger direktør i ABF Jan Hansen. 

Herudover anbefaler arbejdsgruppen, at der skal skabes klarhed for andelshavere og långivere om  vilkårene, hvis en forening går konkurs: 

- Desværre hersker der i dag en uklarhed om vilkårene for andelshavere, der overgår til lejere ved en  andelsboligforenings opløsning eller konkurs. Der for er det meget positivt, at vi med anbefalingerne  lægger op til en afklaring af dette forhold, siger Jan Hansen. 

 

Kontakt for flere informationer: 

- Direktør ABF Jan Hansen, tlf. 20 10 40 25 

- Kommunikationskonsulent Thea Gregersen, tlf. 33 86 28 51, mail tg@abf-rep.dk

Filer til download

  • Mere robuste foreninger

AKTIVITETER

Se vores aktivitetskalender for hele landet.

ABF-håndbogen

En håndbog for private andelsboligforeninger om juridiske, tekniske og økonomiske emner.