Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Kø-kaos da Varmepumpepuljen åbnede

Der var som forventet rigtig mange, der ville have del i Varmepumpepuljen, da den åbnede tirsdag den 12. september, og allerede efter en halv time gik systemet ned.

DEL ARTIKEL


Kort efter åbningen var der allerede flere tusinde mennesker i kø, men efter 32 minutter skete der en teknisk fejl, så køen blev sat på pause.

- Vi vidste godt at Varmepumpepuljen ville være populær, og det vidste de også godt i Energistyrelsen, så det er ærgerligt, at det går galt med teknikken, siger Jan Hansen, der er direktør i ABF.

Han fortsætter:

- Vores opfordring er, at man bliver ved med at stå i den digitale kø og sørger for at have sit ansøgningsmateriale klar. Dertil bør man tilmelde sig emailnotifikationen på køsiden, så man får besked, når det er ens tur, siger han.

Var forberedt
ABF har den seneste tid prøvet at forberede landets andelsboligforeninger, så de var klar til at søge den populære pulje, og organisationen har fået meldinger om, at flere foreninger ville søge.

Hvordan det ender, og hvem der får tilskud, er dog for tidligt at sige, men allerede da puljen åbnede, var der flere tusinde i kø, og da systemet pausede, lå antallet af ventende i køen oppe omkring de 10.000 mennesker.

Selve puljen indeholder i år 236 millioner kroner, og en ”almindelig” husstand vil forventeligt kunne få mellem 17.000-27.000 kr., afhængig af hvilken pumpe man vælger.

Mange andelsboligforeninger vil dog kunne drage fordel af at søge om store fælles varmepumper, og der vil tilskuddene kunne være langt højere.

Styrelsen forventer dog – ifølge Ritzau – at op mod 13.000 ansøgere kan få tilskud i år. Puljen vender i øvrigt tilbage næste år, så hvis det glipper denne gang, så kommer muligheden igen der.

Meldingen er pt., at de tekniske problemer blandt andet skyldes, at der ikke kan hentes data fra BBR-registret, som styrelsen bruger til at se, om ejendommene er berettigede til at søge puljen.

Tekniske problemer med Varmepumpepuljen

Energistyrelsen skriver:

- Vi har fortsat tekniske problemer, og køen er fortsat på pause. Vi arbejder hårdt på at løse problemerne, så vi hurtigst muligt kan lukke ansøgere ind igen.

Til orientering er adgangen til ansøgningsportalen lukket fra kl. 18. Er man i portalen, har man til kl. 20 til at færdiggøre sin ansøgning.

Ansøgningsportalen har aften/natlukket mellem kl. 20 og kl. 10 i morgen tidlig, hvor køen også er på pause.

De ansøgere, der har et kønummer, vil få mulighed for at indsende en ansøgning, når køen genoptages, og ansøgningsportalen åbnes igen. Har man ikke et kønummer og tilgår ansøgningsportalen, vil man få en plads bagerst i køen.

---

Du går glip af godt indhold!

Et medlemskab hos os koster ikke alverden. Tryk på Bliv medlem og find ud af hvad det præcist vil koste jer.

Bliv medlem