Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Varmecheck på 6.000 kroner på vej til andelshavere

Alle husstande - også andelshavere - der varmer med gas eller el og har haft en indkomst under 650.000 kroner, kan se frem til en varmecheck efter sommerferien.

DEL ARTIKEL

 

Det er nu vedtaget at alle husstande – herunder andelshavere – automatisk vil få udbetalt en varmecheck på 6.000 kroner i løbet af august eller september, hvis de opvarmer deres bolig med eksempelvis el- eller gas, hvor priserne er steget eksplosivt den senere tid.

Andelshaverne skal ikke selv gøre noget for at få del i varmechecken – det klarer Energistyrelsen og ATP, der sender pengene direkte til ens Nemkonto, når de har beregnet om man er berettiget.

Hvis man er nysgerrig for at se, om man er en af dem, der får en økonomisk håndsrækning til at holde kulden for døren, så skal man tjekke sin årsopgørelse for 2020.
Hvis din husstands samlede indkomst her lå under 650.000 kroner før skat, men efter arbejdsmarkedsbidrag, så er I økonomisk berettigede. Det kræver dog også, at Jeres hovedkilde til opvarmning enten er et individuelt gasfyr, el-paneler, varmepumpe eller fjernvarme i områder, hvor det hovedsageligt er baseret på gas eller el. Du kan se hvilke fjernvarmenet, der er omfattet, nederst i den vedtagne lovtekst, som du kan se her.

Du kan læse mere om varmecheck og tilskud hos Energistyrelsen her