Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Deltag i undersøgelse om energirenovering

Energistyrelsen har netop igangsat en analyse af omfanget af bygningsrenovering og overholdelse af bygningsreglementets energikrav i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

DEL ARTIKEL


Analysen gennemføres af konsulentvirksomhederne Viegand Maagøe og Wilke. ABF's medlemsforeninger vil derfor muligvis blive kontaktet af Wilke pr. e-mail eller telefon i den nærmeste fremtid, og ABF opfordrer til, at I giver jer tid til at svare på spørgeskemaet eller deltage i interview. Alle svar vil blive behandlet fortroligt, og vi opfordrer jeg derfor til at svare så godt som muligt på spørgsmålene. Det er også i ABF’s interesse, at vi får et retvisende billede, så vi kan være med til at påvirke evt. ændringer i fremtiden.

Analysen skal give et billede af, hvor meget der bliver renoveret, og i hvor høj grad bygningsreglementets energikrav overholdes, når der renoveres. Analysen skal også give svar på, hvorfor og i hvilke situationer det evt. er vanskeligt at overholde energikravene.

Bygningsreglementet indeholder krav til bygningskomponenter, som skal overholdes ved ombygninger, vedligeholdelse og udskiftning af bygningsdele i eksisterende bygninger. Disse regler spiller en stor rolle i indsatsen til fremme af energibesparelser i eksisterende bygninger. Det er derfor vigtigt at følge op på, om bygningsreglementets energikrav faktisk efterleves i praksis.

Energistyrelsen vil bl.a. bruge analysens resultater i deres arbejde med at udarbejde konkrete tiltag til at underbygge regeringens Energiaftale fra 2018 og mere langsigtede renoveringsstrategier for den eksisterende bygningsmasse i Danmark. 

ABF støtter op om analysen, som vi synes er meget relevant, og som vil give svar på, hvor meget der renoveres, og hvordan vi i Danmark kan sikre, at energiforbruget og CO2-udledning fra bygningsmassen bliver så lille som muligt.

Konkret består analysen i første omgang af en række spørgeskemaundersøgelser og interviews hos en bred vifte af aktører inden for bygge- og boligsegmentet, såsom ejendomsejere, kommuner, rådgivere, entreprenører, håndværkere og andelsboligforeninger. Undersøgelsen gennemføres i slutningen af 2019 og begyndelsen af 2020, og den samlede analyse forventes afsluttet inden sommerferien 2020.

MEDLEMSFORDELE

Hvorfor være medlem af ABF? Få et overblik over alle medlemsfordele.

DOKUMENTER

Brug ABF's standarddokumenter og få ensrettet jeres procedurer.