Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Kom til ABF's Andelsboligdage i Vejle og Viborg

ABF's Andelsboligdage sparker det nye år i gang med fokus på pengepungen i en krisetid.

DEL ARTIKEL

”Det er en kold tid, som vi lever i, alle går rundt og fryser.” Sådan startede Anker Jørgensen sin nytårstale 1. januar 1977 med reference til Gasolins berømte sang, som blev skrevet i en tid med energikrise, høj inflation og militær oprustning.

Nu skriver vi 2023 i kalenderen. Boblerne er drukket, kransekagen er spist, og forude ven­ter et nyt og uforudsigeligt år. Det er endnu en gang en kold tid, både når vi snakker ver­densfred, samfundsøkonomi og energipriser.

Derfor kommer ABF’s Andelsboligdage, den 28. januar i Vejle og den 29. januar i Viborg, til at stå i tryghedens tegn.
Vi sætter fokus på, hvordan I ude i foreningerne kan navigere i en usikker tid med en sikker hånd på rattet.

Sæt tæring efter næring

Har foreningen penge på kistebunden til uforudsete udgifter? Hvornår har i sidst gået alle jeres udgifter efter i sømmene? Måske er der penge at spare på fx forsikringer eller administration.

Med andre ord er omkostningsbevidsthed et rigtigt godt sted at starte, hvis man skal trimme forenin­gens økonomi uden at gå på kompromis med de faste udgifter, som får foreningen til at løbe rundt i dagligdagen.

På Andelsboligdagene kan I få tips og gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, hvis I vil konkurrenceud­sætte jeres aftaler.

De lavthængende frugter

Ét er trimning af driftsudgifterne, noget andet er nye projekter. Her kan foreningen med fordel tjekke op med kommunen, om der er puljer eller fonde, som man kan søge midler hos til nye og mindre projekter.

Fundraising bliver nemlig mere og mere populært i mange foreninger. Det kunne I læse mere om i ABFnyts septemberudgave. I kan også være med. Fundraising er nemlig på programmet på dette års Andelsboligdage, når vi dykker ned i processer og ser på, hvordan I bedst kan tage livtag med jeres ansøgninger.

Undervejs har vi også inviteret Sparenergi.dk til at give deres bud på fremtidens energikilder, som I kan tage med hjem til videre drøftelse i foreningerne.

På ABF's hjemmeside kan I læse mere om ABF's Andelsboligdage og se det fulde program samt udstillerliste.
Arrangementerne er gratis og både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne.