Spring navigationen over og gå direkte til indhold
NYHEDER

Andelsboligdage hitter blandt medlemmerne

Næsten 400 andelshavere satte hinanden stævne til weekendens andelsboligdage. Download slides og se video om de populære dage.

DEL ARTIKEL

I weekenden 28.-29. januar slog ABF dørene op til to formidable andelsboligdage i det jyske.
217 deltagere i Vejle og 168 deltagere i Viborg er tæt på deltagerrekord.
Det høje antal deltagere vidner om en stor og videbegærlig medlemsskare, som lægger tid, kræfter og energi i foreningernes drift.

Dagene bød på indlæg om alt fra fundraising over foreningens samarbejdspartnere til politisk indblik og værdiansættelse af foreningens ejendom.


ABF's andelsboligdage trækker fulde huse,
og næste gang er den 7. oktober i København.

Faglige indlæg og politik
En af deltagerne var Grethe Lund fra A/B Kirkebakken I i Odense. Grethe har siddet i bestyrelsen siden 2010 og har deltaget i mange andelsboligdage gennem årene, og hun får altid ny information med hjem, fortæller den erfarne andelshaver og formand:

− Udstillerområdet er rigtig godt. I år havde vi spørgsmål om kloakker. De begynder snart at skulle skiftes, så vi undgår rotter, og der fik jeg vigtig information med hjem. Den politiske gennemgang, som ABF’s direktør stod for gav mig en god indsigt i, hvad der rører sig på området.

Og så var den fynske formand den heldige vinder af konkurrencen om en lækker kurv på Realkredit Danmarks stand.


Konkurrencegenerne bliver skærpet på
andelsboligdagene. Her er Grethe Lund med
sin præmie.

Grethe Lund var ikke den eneste deltager, som blev klogere på den politiske del. Flemming Rasmussen fra A/B Kløverbo i Børkop deltog i Vejle-arrangementet, og det var nyt for ham, at der kommer en ny bogføringslov, som kræver en mere digital bestyrelse:

− Det politiske indlæg gav mig indblik i nogle af de politiske beslutninger, som kan komme til at berøre vores lille forening, fx den nye bogføringslov. Vi er alle sammen oppe i årene og er ikke særlig digitale, så det bliver en stor udfordring for os at skulle til at indbygge mere digitalisering i vores administration. Vi er kun 12 andele.

Netværk med andre medlemmer
ABF’s andelsboligdage handler ikke kun om at lytte. Netværk er en lige så vigtig del af dagens program, og det oplevede Grethe Lund også i år:

− Indlægget med forsikringer gav mig en aha-oplevelse, for jeg vidste ikke, at når rør er 30-40 år gamle, så dækker forsikringen ikke længere, og så fortalte rådgiverne også om forsikringsmæglere. Under foredraget var der en dame, som spurgte ind til forsikringsmæglere. I pausen fik jeg fat i hende, for vi bruger forsikringsmægler i vores forening, så jeg kunne give hende nogle tips fra min egen forening. At mødes og udveksle erfaringer er jo en vigtig del af andelsboligdagene, og næste gang er der måske en forening, som har en viden, jeg kan blive klogere på.

Viden bidrog ABF’s medlemsrådgivning også med. Hvert år har de nemlig en stand, hvor deltagerne kan få en snak med en rådgiver, og det benyttede Flemming Rasmussen sig af:

− I foreningen har vi nogle udfordringer med vores vedtægter, som vi gerne vil have ændret omkring fremleje, og jeg fik svar på de spørgsmål, som jeg havde og kan tage svarene med tilbage til min forening.

Hvis I stadig er lidt i tvivl om, hvad ABF’s andelsboligdage er, så se videoen fra en tidligere andelsboligdag.

Download slides

Kun ABF's medlemmer kan downloade slides fra Andelsboligdagene.
Log ind øverst til højre på siden eller læs mere herunder for at oprette dig som bruger.

Log ind første gang eller opret dig som ny bruger