Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Videoer

A/B Bangs Minde på Østerbro vinder prisen ”Årets Andelsboligforening 2021”. Foreningen får prisen, fordi det er lykkedes dem at vende en udvikling med få sociale fællesaktiviteter til et sprudlende og aktivt sammenhold.

ABF besøger to Københavnske andelsboligforeninger - Mozartshus i Sydhavnen og Haraldsted på Nørrebro, der har valgt at få opsat en hjertestarter, for at skabe tryghed for beboerne i andelsboligforeningerne.

A/B Bille Brahe på Frederiksberg har sat redekasser op for at beskytte den fredede fugl mursejleren. Redekasserne blev sat op under et renoveringsprojekt, og ABF har med, da håndværkerne hev boremaskinen frem.

Andelsboligforeningen Util i København er kåret til ”Årets Andelsboligforening 2020. Foreningen vinder prisen for andelshavernes store fokus på energirenoveringer og bæredygtighed. Nyt tag, nye vinduer, ny varmecentral, udskiftning til LED-pærer og nye vaskemaskiner.

Andelsboligforeningen A/B Ørnegården i København arrangerer fællesfrokost for andelshavene på deres altaner eller i gården i en tid, hvor coronakrisen presser både andelshaverne og de lokale butikker og kulturliv. Foreningens initiativ er med til at holde ensomheden fra døren og støtter fællesskabet og sammenholdet mellem andelshaverne. Arrangementet er med til at vise, hvad andelsboligsektoren kan bidrage med til det danske samfund.

Mød Andelsboligforeningen Marina Fjordparken i Aalborg, som har vundet prisen som Årets Andelsboligforening 2019 for evnen til at være en del af lokalsamfundet og brande andelsboligformen i Aalborg Kommune.

Kom på besøg i A/B Margrethehåbsparken ved Roskilde. Her styrer andelshaver Lilian Skovkjær nålen, når foreningens andelshavere bliver vaccineret i fælleshuset.

Mød en håndfuld af ABF's valgte og hør om nogle af de forskellige arbejdsopgaver der kan være forbundet med at arbejde frivilligt på andelsboligområdet.

Har du lige købt din første andelsbolig? Så er der nogle ting, der er værd at vide om netop denne boform.

Kom med på besøg i A/B Sønder Lindbjerg 2 ved Herning, hvor robotplæneklipperen "Tøffe" hjælper både unge og gamle andelshavere i hverdagen.

I A/B Løkkeparken i Odense er mændene i undertal. Det har fået dem til at organisere sig i en mandeklub, som mødes den første onsdag i måneden. I april gik turen til Tirpitz bunkermuseet ved Blåvand.

Første del af historien om andelsbevægelsen starter i England med oprettelsen af den første brugsforening.

I Thisted oprettedes den første brugsforening. Herefter bredte andelstanken sig til mejerier og andre produktionsvirksomheder.

I sidste del af historien om andelsbevægelsen hører vi om de første andelsboligforeninger i Danmark.

Kom med på besøg i andelsboligforeningen A/B Marsvej ved Silkeborg, som ABF har kåret til "Årets andelsboligforening 2018". Den jyske forening fortæller her om det praktiske fællesskab og kunsten at løfte i flok. Andelshaverne deltager nemlig i foreningens mange udvalg, og det giver en oplevelse af, at alles kompetencer kommer i spil.

I andelsboligforeningen A/B Stokken ved Jyderup løfter andelshaverne mange praktiske opgaver i fællesskab, fx en fælles madordning. Det giver en oplevelse af, at alle deltager.

Levende billeder fra ABF's landsmøde 2018 i Odense.