nyheder.jpg

VIDEO: Få hjertestarter i foreningen og skab tryghed

21-09-2021

Tid er altafgørende, hvis du skal yde førstehjælp ved et hjertestop. ABFnyt har talt med A/B Mozartshus og A/B Haraldsted i København, der begge har opsat hjertestartere ud mod gaden. De skaber tryghed både i foreningen og i lokalområdet.

Af Jan Klint Poulsen

Antallet af hjerteløbere i Danmark er steget markant efter fodboldspilleren Christian Eriksens kollaps i Parken 12. juni i år. For øjnene af hele fodbolddanmark blev det pludselig tydeligt for en hver, ung som gammel, hvor skrøbeligt livet kan være, men også hvor vigtigt hurtig, livreddende førstehjælp er. I dag er mere end 110.000 danskere tilmeldt som hjerteløbere, der får en sms, hvis de skal yde hjælp i nærområdet.

I de seneste år er det blevet et almindeligt syn, at der hænger en hjertestarter i den lokale idrætshal, på bytorvet eller på arbejdspladsen. Men selvom der opsættes flere og flere hjertestartere rundt omkring i landet, er der desværre alt for mange, som er bag låste døre, når butikker og fritidsaktiviteter lukker sidst på eftermiddagen.
(Uddrag)

Læs den fulde artikel i ABFnyt september

Video:
Mød bestyrelsesmedlem Bjørn Amdi Sloth fra A/B Haraldsted og David Trange fra A/B Mozartshus, som begge fortæller om indkøb af hjertestarter.

 

Tilmeld dig nyhedsbrev