nyheder.jpg

VIDEO: Mød Årets Andelsboligforening 2020

11-12-2020

UPDATE 16. december:
A/B Util har efterfølgende fået foretaget en ny energimærkningsrapport, og ejendommen har nu energimærke B.

Andelsboligforeningen Util i København er kåret til Årets Andelsboligforening 2020. Foreningen vinder prisen for andelshavernes store fokus på energirenoveringer og bæredygtighed.

Nyt tag, nye vinduer, ny varmecentral, udskiftning til LED-pærer og nye vaskemaskiner og tørretumbler i fællesvaskeriet har reduceret foreningens energiforbrug betragteligt. En indsats, som foreningen håber vil løfte ejendommens energimærke fra D til C. 

Formand for A/B Util, Alisa Tabakovic Berentzen:
– Hele foreningen har lagt kræfter i vores energirenoveringer. Vi ønsker at være mere bæredygtige i vores hverdag, og hvis vi samtidigt kan løfte vores energimærke fra D til C, er det blot en ekstra gevinst, fortæller Alisa Tabakovic Berentzen, formand i A/B Util på Amager, og som indstillede foreningen til prisen.

ABF’s direktør, Jan Hansen:
– A/B Util viser, hvordan energirenoveringer ikke kun giver besparelser for den enkelte andelshaver, men også bidrager aktivt til regeringens klimaaftale om at reducere CO2-udslippet. Den københavnske forening er derfor et rigtigt godt eksempel på, at andelsboligsektoren er parat til at tage del i det fælles samfundsansvar for at få stoppet den globale opvarmning. Derfor er A/B Util kåret til Årets Andelsboligforening 2020.

>> Se video med A/B Util

Om ABF-prisen:
ABF ønsker at synliggøre de mange sunde og veldrevne andelsboligforeninger, og i år har prisen som noget nyt haft et tema: energirenoveringer. Vinderne får ét års gratis medlemskab af ABF.

Tidligere vindere:
2019: A/B Marina Fjordparken i Aalborg, 48 andele
2018: A/B Marsvej i Gjessø, 26 andele
2017: A/B Elleparken i København, 122 andele
2016: A/B Skoleparken i Holstebro, otte andele.

 

Tilmeld dig nyhedsbrev