nyheder.jpg

Regeringen vil afskaffe den offentlige vurdering af andelsboliger

24-10-2020

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil droppe den offentlige vurdering af private andelsboligforeninger. Vanvittigt mener ABF.

Skatteminister Morten Bødskov skød efterårsferien i gang med at sende et nyt lovforslag i høring, som reelt afskaffer den offentlige vurdering af private andelsboligforeninger.

Direktør i ABF Jan Hansen finder det under al kritik, at skatteministeren vælger at sende et forslag i høring uden at belyse de økonomiske konsekvenser for den enkelte andelsboligforening, og uden at forholde sig til den boligpolitiske betydning.

Jan Hansen, direktør i ABF, er forundret:
 ”Nu har en ny offentlig vurdering været udskudt siden 2012, og rigtig mange andelsboligforeninger har set frem til den nye offentlige ejendomsvurdering Senest i september i år oplyste skatteministeren, at den offentlige vurdering for andelsboliger ville komme i forlængelse af vurderingen for ejerboliger i 2021. Derfor gør det ikke forundringen mindre, at der nu - ud af den blå luft - kommer et forslag om helt at afskaffe den offentlige vurdering for andelsboliger – og det endda uden, at det overhovedet belyses, hvilke konsekvenser regeringens forslag vil få for landets andelsboligforeninger”, siger Jan Hansen.

Knap 40% af landets andelsboligforeninger bruger den offentlige vurdering. Der findes ca. 210.000 andelsboliger i hele landet.

>> Læs pressemeddelelse 

>> Læs ABF's høringssvar

>> Læs artiklen "Skatteminister opgiver vurdering af andelsboliger og erhvervsejendomme" (Politiken)

>> Læs artiklen "Vurderinger af danske ejendomme begynder at smuldre" (Politiken

>> Læs lovforslaget som vil fjerne den offentlige vurdering af private andelsboligforeninger

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrev