nyheder.jpg
16-01-2020

Hvad har grøn omstilling, alderssammensætning og budgethensættelser med god ledelse af jeres forening at gøre? Deltag i andelsboligdage lørdag den 1. februar i Vejle eller lørdag den 14. marts i Viborg – og få svaret.

Af Lise Clemmensen

ABF’s Andelsboligdage 2020 er gratis eftermiddage med foredrag og debatter om aktuelle emner inden for andelsboligområdet. Her sætter ABF’s eksperter fokus på nogle af de aktuelle opgaver, som foreningen skal løse i det daglige, og temaet for foredragene er: ”God ledelse”.

Hvem skovler sne i jeres forening?
God ledelse handler selvfølgelig om de klassiske discipliner som økonomi, vedligeholdelse af bygninger og den daglige drift. God ledelse handler også om at hæve sig op i helikopteren og kigge langsigtet.
Hvilken forening ønsker I at være? Hvis I har det fint med, at alle er 70+, skal I regne med, at der kommer et tidspunkt, hvor det bliver svært at finde andelshavere, som har kræfter til at skovle sne. Og så skal I have plads i økonomien til at kunne betale jer fra snerydningen.
ABF’s Andelsboligdag starter derfor med et oplæg med titlen ”Hvem skovler sne, når alle bruger rollator?”. Her kan I blive klogere på visioner og værdier og høre mere om, hvordan A/B Solfang (Vejle) og A/B Nymarksvej (Viborg) har arbejdet med beboersammensætningen.

Elbilers indtog i andelsboligforeningen
ABF’s medlemsrådgivning får flere og flere henvendelser fra bestyrelser, som gerne vil åbne op for elbiler og hybridbiler i foreningen, men som har svært ved at afkode, hvordan det skal fungere i praksis.
Derfor har ABF inviteret Forenede Danske Elbilister til at give et indblik i de forskellige tekniske løsninger, som p.t. findes på markedet.
ABF’s jurister vil supplere med de juridiske og økonomiske aspekter, når foreningen ønsker at etablere opladere til el- og hybridbiler på foreningens arealer. God ledelse er også at understøtte den grønne omstilling ude i foreningerne.

Foreningens økonomi
God ledelse handler i høj grad om økonomi. Derfor stiller vi også skarpt på den klassiske disciplin; økonomistyring. 

I får en række tips og gode råd til, hvordan I sikrer en god balance mellem lån, opsparing og boligafgift, så I er klar til fremtidige projekter. Undervejs får I også bud på, hvordan I kan vægte lån og opsparing i en tid med negativ rente.

Det politiske hjørne
En af ABF’s kerneopgaver er den politiske interessevaretagelse. Andelsboligerne har i den seneste tid trukket mange overskrifter i medierne.
Vi sætter derfor spot på de aktuelle politiske sager på andelsboligmarkedet og giver jer et indblik i de sager, som ABF er involveret i.

Mød udstillerne og ABF
Til ABF’s Andelsboligdag 2020 får I adgang til et udstillerområde, hvor I kan møde professionelle aktører, der står klar til at tage en snak om udfordringerne i jeres forening. 
I får også mulighed for at møde ABF på vores stand, hvor ABF’s medlemsrådgivning står klar til en dialog om nogle af de emner, som I tumler med i det daglige.
Firmaerne vil også give jer en kort præsentation af deres produkter og ydelser inden pausen i dagens program.

I Vejle kan I møde:
Administratorer: Newsec
Affaldshåndtering: Be-low
App til foreningen: Borigo
Banker: Nordea, Arbejdernes Landsbank
Bygningsrådgivere: Botjek
Energirådgivere: OBH
Forbrugsmålere: ista, Techem
Indeklima/ventilation: EXERGI
Køkkenrenovering: OK KØKKENRENOVERING
Revision: BDO
Tag mv. Dansk Tagbearbejdning, Egelund Rens
Vandbehandling: LAGUR

I Viborg kan I møde:
Administratorer: Newsec
Advokater: Abel & Skovgaard Larsen
Affaldshåndtering: Be-low
App til foreningen: Borigo
Banker: Nordea, Arbejdernes Landsbank
Bygningsrådgivere: Botjek
Energirådgivere: OBH
Forbrugsmålere: Techem
Indeklima/ventilation: EXERGI
Køkkenrenovering: OK KØKKENRENOVERING
Revision: Revision2
Tag mv. Dansk Tagbearbejdning, Egelund Rens
Vandbehandling: LAGUR

Det er gratis at deltage.
Læs det fulde program og tilmeld jer ABF’s Andelsboligdage 2020 

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrev