nyheder.jpg

Arbejdssøgende andelshavere må udføre bestyrelsesarbejde

14-09-2020

Styrelse underkender A-kasse Metal i sagen om A/B Tinghøjvej 12A-18, hvor en arbejdssøgende andelshaver er trukket i dagpenge for sit bestyrelsesarbejde. En afgørelse som ABF er meget tilfreds med.

Af Lise Clemmensen

I A/B Tinghøjvej 12A-18 nord for København er en arbejdssøgende andelshaver blevet trukket i dagpenge, fordi vedkommende lavede frivilligt og ulønnet bestyrelsesarbejde.

Medlemsforeningen tog kontakt til ABF og bad om hjælp. ABF gik derefter ind i sagen sammen med Anne Honoré Østergaard fra Venstre, Victoria Valasquez fra Enhedslisten og Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti. Samtidigt klager den pågældende andelshaver over A-kasse Metals afgørelse. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har efterfølgende på baggrund af andelshavers klage underkendt A-kasse Metals afgørelse.

I ABF er der stor tilfredshed med styrelsens afgørelse, fortæller ABF’s direktør, Jan Hansen:
-Vi har nu sort på hvidt, at andelshavere, som modtager dagpenge, gerne må lave frivilligt ulønnet bestyrelsesarbejde, og det er vi meget tilfredse med. Det frivillige arbejde er jo fundamentet i en andelsboligforening, så vi var meget overraskede, da A/B Tinghøjvej 12A-18 henvendte sig til ABF’s Medlemsrådgivning, siger Jan Hansen.

Læs om sagen i ABFnyt september 

Tilmeld dig nyhedsbrev