nyheder.jpg

Den britiske kongefamilie køber dansk andelsbolig

01-04-2019

Briterne kæmper med at få en aftale om Brexit på plads. Det har fået Dronning Elisabeth til at købe en dansk andelsbolig uden bopælspligt. Gennemtænkt beslutning vurderer spindoktor.

Af: Lise Clemmensen

Aktiemarkederne er stadig afventende i forhold til briternes Brexit-planer. 
Ingen kan forudsige de økonomiske og praktiske konsekvenser af den britiske udmelding, og det har fået Dronning Elisabeth til at købe en andelsbolig i København.

Da England om kort tid ikke længere er en del af EU, skal dronningen officielt søge om opholdstilladelse i Danmark. Dog har den danske regering tidligere givet dispensation ift. opholdstilladelser, så det regnes med en formsag.

En gevinst for Danmark

Buckingham Palace har ingen kommentarer til dronningens køb af fast ejendom i Danmark. 

Til gengæld beskriver tidligere spindoktor for premierminister Teresa May, Glen Hottens, dronningens køb, som gennemtænkt:

- Dronning Elisabeth har tænkt det her grundigt igennem. Med fast ejendom i et EU-land, giver det hende et langt større økonomisk råderum ift. til placeringen af sin formue. Den britiske dronning er jo en af verdens rigeste kvinder, så der ligger også en stor skattegevinst for det danske samfund, vurderer Glen Hottens.

Det er uklart i hvilket omfang Dronning Elisabeth vil bruge sin danske andelsbolig, og det forventes også, at hun vil betale sig fra sin deltagelse i arbejdsweekender.  

Tilmeld dig nyhedsbrev