nyheder.jpg

Bydelsmøder om livet som andelshaver - alle er velkomne

28-02-2018

ABF Hovedstaden inviterer andelsboligforeninger på Østerbro, Frederiksberg, Valby, Amager og Vesterbro til en fælles snak om hverdagens opgaver med fx valuar, Airbnb og arbejdsdage. Arrangementet er gratis, og ordet er frit.

Af Lise Clemmensen

I København og på Frederiksberg er ca. hver tredje bolig en andelsbolig, primært i etagebyggeri.  ABF Hovedstaden inviterer derfor andelshavere både medlemmer og ikke-medlemmer til at deltage i erfaringsudvekslingsmøder fem steder i hovedstaden.

På møderne har alle mulighed for at tage emner op, som andelshavere tumbler med ude i andelsboligforeningerne. (Tilmelding nederst på siden)

Airbnb på godt og ondt
Mange andelshavere lejer deres bolig ud gennem udlejningstjenester som Airbnb. I nogle foreninger går det godt, i andre foreninger er udlejning blevet et problem.
Måske bor du i en forening, hvor I er i tvivl om, hvordan I skal tackle Airbnb udlejning?
Så kom og vær med på mødet og hør, hvordan andre foreninger i dit lokalområde håndterer korttidsudlejning i hverdagen.

Fællesskabet kan være truet, hvis Airbnb-udlejning tage overhånd. Det gælder også hvis andelshavere ikke tager del i de fælles arbejdsdage, som er en naturlig del af driften i mange andelsboligforeninger.

På bydelsmøderne sætter vi også fokus på, hvordan foreninger planlægger arbejdsdage og deler ud af hinandens erfaringer ift. at få flere andelshavere op ad stolen og bidrage til den fælles forening. Måske bor du i en forening, hvor I er lykkedes med at få andelshavere til at give en hånd med, så kom og del din viden med naboen.

Hvor meget betaler naboen?
Alle foreninger har også faste udgifter, men det kan være svært at gennemskue, om din forening betaler for meget for jeres ydelser.

På mødet er der mulighed for at mødedeltagerne deler ud af deres erfaringer omkring foreningens faste udgifter. Går du og undrer dig over jeres regninger, så tag dem med på mødet og hør, hvad naboen betaler for fx trappevask, administrator og forsikringer. Der kan være penge at spare.

Airbnb, arbejdsdage og faste udgifter er blot tre emner, som vi gerne vil dyrke på de fem bydelsmøder, hvor ordet er frit. Du får som andelshaver rig mulighed for at tage emner op, som fylder i foreningens hverdag og få inspiration og vidensdeling med hjem fra andre foreninger i dit lokalområde med fokus på erfaringsudveksling og debat - fra andelshaver til andelshaver.

Her er dato og sted for mødet i din bydel, husk at tilmelde dig - og tag gerne naboen med:

Torsdag d. 8. marts kl. 19-21, Østerbrohuset
Onsdag d. 14. marts kl. 18-20, Valby Kulturhus 
Onsdag d. 21. marts kl. 18-20, KUBE Frederiksberg 
Onsdag d. 28. marts kl. 20-22, Prismen Amager 
Onsdag d. 4. april kl. 18-20, ABF, København V.

 

Tilmeld dig nyhedsbrev