nyheder.jpg

Påvirk ejendomsvurderingen med likes på Facebook

30-03-2017

Nyt parameter i spil, når andelsboligforeningens ejendomsvurdering skal fastsættes. Antal likes på Facebook kan få vurderingen til at stige. Ekspert spår, at Facebook i fremtiden bliver en naturlig del af foreningens økonomi.

Af Lise Clemmensen / Foto: Jacob Nielsen

Når en andelsboligforening skal beregne, hvor meget dens ejendom er værd, bruger foreningen andelsboligforeningslovens § 5.
Med den i hånden kan foreningen beregne maksimalprisen på de enkelte andele. Ifølge § 5 skal foreningen bruge ét af følgende tre principper: Anskaffelsesprisen, den kontante handelsværdi/valuarvurdering eller den offentlige ejendomsvurdering.

Opret en Facebookside

Sådan har det også været indtil nu, men flere foreninger oplever, at foreningens facebookside kan påvirke ejendomsvurderingen i de tilfælde, hvor foreningen bruger en valuarvurdering.
Og det overrasker ikke chefanalytiker Niels Henrik Petersen fra det uafhængige boliganalyseinstitut Dansk Boligstatistik. 

Til salg

Han har været i kontakt med flere andelsboligforeninger, der oplever, at valuarer fastsætter en forenings ejendomsvurdering ikke alene ud fra handelsværdien, men også ud fra, hvor mange Likes foreningens facebookside har:
- Det er helt klart et parameter, foreninger vil se mere og mere til med det nuværende valuarvurderingssystem. Det er ikke overraskende, at valuarer skeler til Facebook, og med de store udsving på valuarvurderinger, som vi ser i øjeblikket, giver det god mening for en forening at oprette en facebookside, forklarer Niels Henrik Petersen.

En økonomisk magtfaktor

I ABF ser man ligeledes et stigende antal henvendelser om brugen af Facebooksider i forbindelse med valuarvurderinger. 

Også her er opfattelsen, at andelsboligforeninger, der bruger valuarvurderinger med fordel kan oprette en side og dermed påvirke andelskronen:
- Med den stigende digitalisering i samfundet, er det vores vurdering, at vi på den lange bane slet ikke har valuarvurderinger, men slet og ret bruger Facebook som pejlemærke. Derfor har vi også en forventning om, at andelsboligforeningslovens § 5 på sigt skal justeres, vurderer ABF-økonom Maria Nielsen.

Læs mere om andelsværdiberegning 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrev