nyheder.jpg

Ny standardaftale for overdragelse af andel

08-06-2017

I januar 2017 offentliggjorde ABF sammen med en række brancheorganisationer en ny, fælles overdragelsesaftale, som skulle erstatte ABF’s tidligere overdragelsesaftale og mæglernes købsaftale. Formålet med den nye aftale er, at der kun er én overdragelsesaftale, der skal udfyldes i forbindelse med et salg, og dermed er overdragelsesprocessen enklere end tidligere. 

Der har været en overgangsperiode, hvor man på ABF’s hjemmeside kunne downloade både den gamle og den nye aftale. Denne overgangperiode forløb indtil 1. juni. Det er altså nu kun den nye aftale, der er tilgængelig på ABF’s hjemmeside. 

I forbindelse med den nye aftale, er der udarbejdet to nye standarddokumenter. Det drejer sig om ”Vejledning til overdragelsesaftale” og ”Tillæg til overdragelsesaftale – uddrag af ABL”. "Overdragelsesprocedure" er desuden tilpasset, så den afspejler den nye aftale.

På ABF-håndbogen.dk er bilag 5.2.5. ”Købsaftale – andelsbolig” og bilag 5.2.6. ”Standardvilkår for andelsboligkøbsaftale” udgået, da disse er erstattet af den nye overdragelseaftale. 

>>Læs mere om overdragelse 

>>Læs mere om overdragelse på ABF-håndbogen.dk (kræver
abonnement)

Tilmeld dig nyhedsbrev