nyheder.jpg

Ny ABF-hjemmeside hjælper lejere ved stiftelse

08-08-2017

ABF har udviklet en hjemmeside for lejere, der står overfor valget mellem at stifte en andelsboligforening eller fortsætte med at være lejere.

Af Lise Clemmensen // Foto: Colourbox

Ifølge lejelovens kapitel 16, skal en udlejningsejendom tilbydes dens lejere, før ejendommen kan afsættes til anden side. Ønsker en udlejer at sælge en ejendom, har udlejeren altså pligt til at tilbyde ejendommen til lejerne i ejendommen, som så kan beslutte at oprette en andelsboligforening, som køber ejendommen.

I forbindelse med stiftelse af andelsboligforeninger, deltager ABF derfor ofte på beboermøder, hvor lejere får fremlagt stiftelsesmodeller af rådgivere:
- Vi er vidne til en række sager, hvor lejere bliver anbefalet at størstedelen af finansieringen sker ved et afdragsfrit F9 lån, har ABF-direktør Jan Hansen tidligere udtalt.

En række nystiftede andelsboligforeninger bliver derfor stiftet på så usundt et grundlag, at de risikerer at gå konkurs inden for en kort årrække.

Hjemmeside for lejere

ABF har på den baggrund oprettet en hjemmeside, hvor lejere kan læse mere om stiftelse, og hvor vi deler ud af vores store erfaring på området.

Tilbudspligt 

ABF tilbyder undervejs i stiftelsesprocessen også at deltage i beboermøder, rådgivning om faldgruber i forbindelse med stiftelse af andelsboligforening, rådgivning i forbindelse med valg af advokat og eventuel deltagelse i den stiftende generalforsamling.

Alle ydelser er gratis.

Gå til ABF's stiftelseshjemmeside

Læs tidligere ABF-nyhed om stiftelse

Tilmeld dig nyhedsbrev