nyheder.jpg

Program for Fremtidens Andelsbolig 2016

11-10-2016

ABF afholder inspirationsdagen Fremtidens Andelsbolig 2016, lørdag den 5. november i Øksnehallen i København, fra kl. 10-18.
Det bliver en dag spækket med foredrag, debatter, sofa-talks og over 100 udstillere. Det er gratis at deltage, og ABF sætter busser ind fra hele landet.

Tips og tricks med i bagagen

På ABF’s egen stand kan deltagerne møde ABF og få en snak om alt fra jura til økonomi. Her finder I både en jurist og økonom, der gerne vejleder jer, og på dagen er det også muligt for den enkelte andelshaver at snakke med ABF’s medlemsrådgivning. Rådgiverne er til rådighed for jer på fastsatte tider, som I finder i programmet.

I løbet af dagen deler erfarne foreninger ud af deres tips og tricks om alt fra ventelister over administrationsudgifter til frivilligt arbejde og salg af andelsboliger i provinsen. Det sker i en række sofa-talks, hvor I bare møder op på ABF’s stand og suger til jer af nyttig viden – og I må gerne stille spørgsmål undervejs.

Sidste plads på gulvet

Da ABF afholdt Fremtidens Andelsbolig 2014 i Odense, var kursusaktiviteterne så populære, at deltagerne sad i vindueskarmene. Derfor skal I selvfølgelig også have mulighed for at deltage i juridiske, økonomiske og tekniske kurser den 5. november.

Her er det først-til-mølle-princippet, der hersker, når I skal have en plads, og i Øksnehallen bliver de sidste pladser en siddeplads på gulvet, så kom i god tid.
Til gengæld udbydes de forskellige emner for de flestes vedkommende flere gange i løbet af dagen, så når I ikke et kursus om formiddagen, kommer der en ny chance om eftermiddagen.

Når bølgerne går højt

ABF inviterer desuden til en række debatter og talks om fremtiden på andelsboligområdet. Det finder sted på scenen i Øksnehallen, hvor DR2-journalist Camilla Thorning er moderator.

I et efterår, hvor der står boligpolitik med blokbogstaver på de politiske forhandlinger på Christiansborg, vil Folketingets boligordførere diskutere, om maksimalprisbestemmelsen, der sætter barren for, hvad en andelsbolig må koste, skal afskaffes – og hvad konsekvenserne ville være.

I en anden debat vil økonomiske og juridiske eksperter sammen med ABF-direktør Jan Hansen drøfte, om det skal gøres muligt at omdanne andelsboliger til ejerboliger.

Endelig vil social- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), deltage i en talk om andelstankens betydning for Københavns udvikling som by – og komme med sit bud på, hvorfor det er vigtigt, at København også fremadrettet tænker på en blandet boligsammensætning.

Se programmet for Fremtidens Andelsbolig 2016

Tilmeld dig nyhedsbrev