nyheder.jpg

Nyt offentligt ejendomsvurderingssystem på vej

21-11-2016

I forlængelse af efterårets finanslovsforhandlinger er regeringen med et bredt udsnit af Folketingets partier blevet enige om et nyt offentligt ejendomsvurderingssystem med virke fra 2019.

Af Thea Gregersen

Fredag eftermiddag blev regeringen sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti enige om, at der skal udvikles et mere tidssvarende ejendomsvurderingssystem, samt at hele området skal have et betydeligt kvalitetsløft både i forhold til drift og klagesagsbehandling.

Det er et forlig, ABF har ventet længe på, forklarer ABF’s direktør Jan Hansen.

- Det er opløftende, at vi nu endelig får sat en dato på, hvornår det nye offentlige ejendomsvurderingssystem træder i kraft, selvom det har været for længe undervejs, siger ABF-direktør Jan Hansen og fortsætter:

- Priserne på en andelsbolig udregnes som oftest på basis af den offentlige ejendomsvurdering, der har været låst fast siden 2012. Og det har stillet mange andelshavere i en svær position, fordi de reelt ikke aner, om værdien på deres bolig er gået op eller ned. Og det vel at mærke på et marked, der har ændret sig meget i løbet af de seneste fire år.

Regeringen vil i forbindelse med det nye system oprette en ny og specialiseret styrelse med større fokus på vurderingsopgaven, mens et nyt vurderingsankenævn skal varetage klagesagsbehandlingen. Det nye ejendomsvurderingssystem skal første gang anvendes ved vurdering af ejerboliger i 2018 og ved vurdering af øvrige ejendomme, herunder erhvervsejendomme og andelsboligforeninger i 2019.

Tilmeld dig nyhedsbrev