nyheder.jpg

Minister nedsætter udvalg

13-05-2016

Liberal Alliance ønsker at give andelsboligforeninger mulighed for at omdanne andelsboliger til ejerboliger. Ministeren har nu nedsat et udvalg med deltagelse af bl.a. af ABF, der skal undersøge området nærmere.

Af Thea Gregersen

I dag førstebehandlede Folketinget Liberal Alliances beslutningsforslag om at give andelsboligforeninger lov til at blive ejerboliger.

Forslaget, som blev fremsat af boligordfører for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, har mødt massiv modstand i Folketinget.

Folketingets tre største partier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre har i flere medier ytret, at de frygter at LA-forslaget vil betyde et farvel til andelsboligforeningerne.

Men på trods af modstanden har erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V) besluttet at forbedre partiernes beslutningsgrundlag ved at nedsætte et udvalg, der skal se nærmere på fordele og ulemper ved evt. omdannelser af andelsboliger til ejerboliger.

Udvalgsarbejdet kommer til at være ca. et år og bliver blandt andet med deltagelse af ABF.

- Vi går ikke ind for at omdanne andelsboliger til ejerboliger, da vi mener, at andelsboligen har en vigtig rolle som tredje boform på boligmarkedet, siger direktør for Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, Jan Hansen.

Udvalget forventes at blive nedsat efter dagens behandling.

Tilmeld dig nyhedsbrev