deleby.png
nyheder.jpg

ABF tager på deledage i Danmarks delebyer

24-05-2016

I begyndelsen af juni tager ABF rundt til Danmarks delebyer for at blive klogere på, hvordan vi kan gøre vores byfællesskaber bedre gennem deleøkonomi. På deledagene vil vi desuden udbrede kendskabet til vores digitale deleportal, Nabobørsen, hvor du gratis kan låne og dele ting med dine naboer.

Af Thea Gregersen

ABF tager på deledage rundt om i landets såkaldte delebyer mellem 2.-11. juni 2016.  

Deleby er et landsdækkende viden- og formidlingsprojekt under DAC, Dansk Arkitektur Center, som skal gøre os klogere på deleøkonomi og finde ud af, hvordan vi kan gøre vores byer og byfællesskaber bedre gennem deleøkonomien.

Projekt Deleby tager på ’Danmarksturné’ i syv kommuner – Lejre, Slagelse, Middelfart, Nyborg, Sønderborg, Frederikssund og København – for at bruge deleøkonomien til at forbedre vores byer.

ABF deltager sammen med BL (Danmarks Almene Boliger) for at gøre opmærksom på vores fælles deleøkonomiske initiativ, den digitale platform Nabobørsen, som vi gerne vil udbrede kendskabet til.

Nabobørsen er et digitalt samarbejde mellem ABF og BL. Her kan naboer dele ’ting og tid’. Formålet er blandt andet at give adgang til lokale ressourcer og derigennem at styrke og forny fællesskabet lokalt.

Her kan du oprette en profil og låne den barnevogn eller de ekstra stole, du ikke bruger, med dine naboer. Måske din nabo til gengæld ligger inde med et strygejern, du kan låne? Det hele foregår gratis. Se mere her

Til deledagene ude i landet vil du kunne møde frivillige, politikere, studerende, innovatører, erhvervsfolk og en hel masse andre og der vil være fokus på workshops, deleøkonomiske eksempler og idéindsamlinger, der har til formål at finde frem til og udvikle deleøkonomiske initiativer der kan hjælpe med til at gøre byerne bedre.

De 7 deledage stiller skarpt på deleøkonomiens muligheder til at optimere byernes ressourcer. Inden for projektet er der derfor udvalgt 6 temaer, som udgør det fokus, der danner grundlaget for "deleøkonomien i en bymæssig kontekst": Del Transport, Del Fællesaktiviteter, Del Byens Data, Del affald og ressourcer, Del Redskaber, Del Faciliteter og byrum.

I juni er Deleby-partnerskabet også på Folkemødet, hvor debatter om skaleringsmuligheder, mobilitetsløsninger og større strategiske valg står på programmet. Du kan læse mere om Deleby herDeleby

 

Datoerne for Deledage er her: 

1. Torsdag d. 2/6 kl. 19-22: Middelfart på Park Hotel, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart 

2. Lørdag d. 4/6 kl. 11-15: Frederikssund på Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund 

3. Mandag d. 6/6 kl. 16-20: Sønderborg på café på Syddansk Universitet, Alsion 2, 6400 Sønderborg

4. Tirsdag d. 7/6 kl. 16-20: Nyborg i Borgerforenings Hus, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg 

5. Onsdag d. 8/6 kl. 17-20: Slagelse på Gerlev idrætshøjskole, Skælskør Landevej 28, 4200 Slagelse 

6. Torsdag d. 9/6 kl. 16-19: Lejre i Kulturhus Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre 

7. Lørdag d. 11/6 kl. 11-16: København, Rådhuspladsen

 

Tilmeld dig nyhedsbrev