nyheder.jpg

Nye kurser og faglige arrangementer

13-07-2015

ABF er klar med kursus- og aktivitetssæsonen 2015/16. To nye kurser og en række faglige arrangementer er nyskabelserne i år. Og husk at arrangementerne er gratis og for alle andelshavere i jeres forening.

ABF’s medlemsrådgivning oplever et stigende antal henvendelser fra bestyrelser, som er i tvivl om, hvordan de skal håndtere et dødsbo, hvor der kan være mange forskellige parter og interesser på spil. Derfor har medlemmer nu mulighed for at deltage på kurset Dødsboer, som kommer rundt om de forskellige opgaver i forbindelse med et dødsbo.

Tagboliger er også en af sæsonens nyskabelser. Kurset kommer ind på alle de tekniske og administrative forhold, som bestyrelsen skal være opmærksom på, inden man går i gang med at etablere tagboliger. På kurset deltager både en arkitekt og en administrator.

Populære kurser

ABF’s kurser er populære blandt medlemmerne. Sidste år udbød og gennemførte ABF mere end 70 forskellige kurser.

Et af medlemmerne, som har deltaget på ABF’s kurser er Bjarne Bjerge fra A/B
Slotsmoseparken i Slangerup i Nordsjælland. Foreningen tæller 20 andele i tæt/lav bebyggelse, og Bjarne deltog i de to ABF-kurser Nye regler ved salg og ABF’s standardvedtægt. Og det har givet ham en viden, som han efterfølgende har brugt i det daglige arbejde.

- På kurset ABF’s standardvedtægt var det godt at få sat ord på ændringerne i et mere menneskeligt sprog, som jeg efterfølgende har brugt til at forklare de andre andelshavere om ændringerne. Og Nye regler ved salg gav mig en forståelse for, hvad nøgletallene kan bruges til, og hvorfor de er indført. Andelshaverne her i foreningen er mellem 30 og 90 år, så vedtægter og nøgletal er blevet nemmere at formidle med kurset, og det har skabt tryghed blandt andelshaverne, fortæller Bjarne Bjerge, som i den kommende sæson skal deltage i Dødsboer.

Og det er ikke kun ABF’s kurser, som har nye emner på plakaten. Forandringens vinde blæser også over udbuddet af gratis aktiviteter. 

Fagligheden i fokus

Der er skruet op for fagligheden i ABF’s aktivitetssæson 2015/16, hvor en lang række nye tekniske, juridiske og faglige arrangementer vil komme medlemmerne til gavn. 

Jeres forening kan blandt andet blive klogere på Forebyg indbrud, Skyd på juristen og En stærk forening.

Formålet med en faglig styrkelse er ifølge ABF’s direktør Jan Hansen at give medlemmerne mulighed for en direkte dialog med eksperter om hverdagsemner, som medlemmerne tumler med.

-At tage hånd om medlemmernes behov er en af ABF’s kerneopgaver og med emner som Tips til at sælge din bolig og Forebyg indbrud har ABF’s medlemsrådgivning udviklet aktiviteter, som den enkelte andelshaver kan drage nytte af i hverdagen, fortæller Jan Hansen.

I den kommende sæson udbyder ABF mere end 120 forskellige kurser og arrangementer over hele landet og både andelshavere og bestyrelsesmedlemmer er velkomne til at deltage.

>>Se alle kurser og arrangementer i aktivitetskalenderen

 

Tilmeld dig nyhedsbrev