nyheder.jpg

Hvem betaler efter stormskader i andelsboligforeningen?

30-11-2015

Stormen Gorm har hærget i store dele af Danmark.
Bor du i en andelsboligforening med væltede træer, løse tagsten eller ødelagte havemøbler, så læs ABF’s medlemsrådgivnings vejledning til, hvordan I forholder jer ude i foreningerne:

Væltede træer:
Har andelsboligforeningens væltede træer, som stod på foreningens fællesareal, er det foreningens ansvar at rydde op efter det væltede træ og erstatte eventuelle skader. Det er ejendomsforsikringen, som træder i kraft.

Ødelagt tag- og murværk:
Er tagplader eller mursten blevet beskadiget under stormvejr, er det som udgangspunkt foreningens ansvar at rydde op og reparere skaderne. Det er foreningens ejendomsforsikring, som træder i kraft.

Ødelagte havemøbler:
Ødelagt løst inventar som havemøbler, cykler eller dyre havegriller er andelshavers ansvar at erstatte. Det er andelshavers indboforsikring, som træder i kraft.

ABF anbefaler, at foreningen og andelshavere løbende gennemgår jeres forsikringer, så I er dækket i forhold til vejrskader.

Er I i tvivl om, hvordan I skal forholde jer i forbindelse med stormskader, er jeres bestyrelse altid velkommen til at kontakte ABF’s medlemsrådgivning, hvor jurister sidder klar til at rådgive jer.

Tilmeld dig nyhedsbrev