nyheder.jpg

Gør ejendommen vinterklar

09-11-2015

Der er penge at spare ved at forebygge vinterskader på boligen. ABF guider dig til, hvad jeres forening skal være særlig opmærksom på.

Af Lise Clemmensen

Kalenderen skriver november, havemøblerne er pakket væk og vintertøjet fundet frem. Det er også tid til at kigge foreningens ejendom igennem og sikre jer, at der ikke er ved at opstå skader, som kan blive til dyre regninger, når frost, regn og slud melder sin ankomst.

Fire vintertips til boligen

Finn Marcher er økonom i ABF’s medlemsrådgivning og underviser i kurset Drift og vedligeholdelse. Han giver jer her fire områder, som jeres forening skal være særlige opmærksom på i forhold til vinterskader:

 • Tag
  Tjek taget for huller. Gå op på loftet på en solskinsdag og se, om der kommer lys ind. Hvis ja, er det tegn på, at taget skal repareres. Tjek også taget for løse tagplader og huller i tagsten
 • Mur
  Tjek murværk, facader og sokkel for gamle frostsprængninger og løse fuger, inden frosten sætter ind. Bank let på fugen med fx en ske, afgiver den puds er der fare på færde.
 • Træ
  Gå træværk efter for råd, især vindskeder og sternbrædder på taget kan blive en dyr fornøjelse, hvis de ikke bliver udskiftet i tide.
 • Vand
  Tjek kloak, riste og nedløbsrør for blade og andet affald, så regnvand og tøsne kan ledes væk fra ejendommen.

Husk snerydningen

Og så skal I naturligvis have styr på, hvem der skovler sne, når de første fnug falder. Sneen skal ifølge de kommunale regler være ryddet ”snarest efter”, at den er faldet.

- I praksis betyder det, at der skal være ryddet inden klokken syv på hverdage og lørdage og inden klokken otte på søndage og helligdage. Derudover skal der som minimum ryddes om morgenen, eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22, fortæller Finn Marcher. 

>>Læs mere om snerydning

>>Tilmeld jer Drift og vedligeholdelse

Tilmeld dig nyhedsbrev