nyheder.jpg

BoligJobordning: V, DF, Å, SF og K svigter andelsboligforeninger

30-06-2015

Et bredt politisk flertal vil genindføre BoligJobordningen. Private andelsboligforeninger udelades fra at energirenovere og ABF er dybt utilfreds med ordningen.

BoligJobordningen, også kaldet håndværkerfradraget, er genindført med tilbagevirkende kraft for hele 2015, og fra 2016 bliver ordningen mere grøn. Det betyder flere energirenoveringer og højere fradrag. 

Fradraget er i både 2015 og 2016 et personligt fradrag.

I andelsboligforeninger er det ikke den enkelte andelshaver, men foreningen, som igangsætter energibesparende renoveringsopgaver. Andelsboligforeninger er ikke omfattet af ordningen.

Urimelig forskel
I virkelighedens verden betyder det, at andelsboligforeninger ikke kan bruge BoligJobordningen på lige fod med parcelhusejere, når der skal energirenoveres.
Og det er ABF’s direktør Jan Hansen dybt utilfreds med.

-Det giver jo ingen mening at afskære 9.000 private andelsboligforeninger med 200.000 andelshavere fra at energirenovere. Vi ved, at rigtig mange af ABF’s medlemmer gerne vil energirenovere til gavn for miljø og økonomi, men at de simpelthen ikke har råd, siger Jan Hansen og fortsætter.

-En undersøgelse fra Skatteministeriet har jo tidligere vist, at under 30% af BoligJobordningen er gået til energirenoveringer. Det niveau kan landets andelshavere hæve og bidrage til at indfri regeringens mål om flere energirenoveringer. Andelsboligsektoren er i mine øjne de lavthængende frugter og det er en gåde, hvorfor regeringen ikke ønsker at plukke dem, når de udgør et så stort potentiale, udtaler Jan Hansen.

ABF's undersøgelse om energirenovering i private andelsboligforeninger
Skatteministeriets fakta og statistik om BoligJobordningen 

Tilmeld dig nyhedsbrev