nyheder.jpg

Ministeriets nøgleoplysningsskema er online

02-04-2014

Handel med andelsboliger går ind i en ny tid, hvor det bliver lettere for både køber og sælger at få overblik over foreningens økonomiske forhold. På hjemmesiden Andelsboliginfo.dk kan andelsboligforeninger indtaste alle de oplysninger, som skal bruges ved salg. Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som står bag hjemmesiden.  

”De mange nye oplysninger giver langt bedre mulighed for rådgivning i forbindelse med køb og salg af andele, og på den måde er det muligt at få et meget bedre beslutningsgrundlag. Det er en positiv udvikling, og jeg er sikker på, at det vil være med til at genskabe trygheden på andelsboligområdet,” siger Jan Hansen, direktør i ABF

Automatisk udfyldelse
Ministeriet har tilstræbt, at udfyldelsen af skemaet bliver så enkel som mulig. Det vil blandt andet sige, at en del oplysninger automatisk vil komme frem, f.eks. de oplysninger om lån, som kreditinstitutterne senest den 7. april skal overføre til systemet.

På ministeriets hjemmeside findes vejledning til systemet og spørgsmål og svar om de nye regler ved overdragelse af andelsboliger.

Besked fra ministeriet
Samtlige andelsboligforeninger vil i disse dage modtage mail eller brev fra ministeriet med adgangskode til foreningens nøgletalsskema. Hvis man ikke har modtaget mail/brev, skal man tage telefonisk kontakt til ministeriet.

 

>> Nøgleoplysningsskemaet

>> Ministeriets hjemmeside

Tilmeld dig nyhedsbrev