nyheder.jpg

Nedslag i grundværdien på 2,5% til andelsboligforeninger

18-11-2014

Regeringen har sendt et lovforslag i høring, som vil give andelsboligforeninger et nedslag i grundværdien på 2,5%. Det vil betyde færre udgifter for foreningerne og dermed en lavere boligafgift for den enkelte andelshaver. 

ABF mener, at det er tilfredsstillende, at andelshavere nu også får den rabat på 2,5 procent, som boligejerne fik i 2013.

Regeringen ønsker også at fastholde ejendomsværdien i andelsboligforeninger, som i mange foreninger fastsættes på baggrund af den offentlige vurdering. Værdifastsættelsen har indflydelse på andelskronen og dermed den pris en andelsbolig maksimalt kan sælges til. 

Den næste offentlige vurdering lander hos landets andelsboligforeninger i starten af 2019. Det giver fire år uden ændringer i den offentlige vurdering. 

At fastholde ejendomsværdien kan skabe udfordringer for foreningerne, fordi der kan komme et pres fra sælgende andelshavere i løbet af de næste fire år, om at få foretaget en valuarvurdering på 20.000 – 40.000 kr. En regning som skal betales af de andelshavere, som bliver boende.

Læs interview med ABF’s direktør Jan Hansen i Politiken

Læs om andelskronen og den offentlige vurdering 

Tilmeld dig nyhedsbrev