nyheder.jpg

Salget af andelsboliger er stigende

04-11-2013

Det er blevet lettere at komme af med en andelsbolig. Salget af andelsboliger er ifølge Boligsiden.dk steget med 16 procent det seneste år, og fra januar til september har mæglerne solgt 6600 andelsboliger. Det er 900 flere end i samme periode i 2012.

”Det er en god udvikling, som viser, at boligformen på trods af finanskrisen og masser af negativ omtale er landet på begge ben," siger ABF’s direktør Jan Hansen.

Bankerne bløder op
I en årrække har det været svært for interesserede købere at skaffe finansiering til køb af en andelsbolig. Bankernes udlån var blevet alt for store, og de var ikke interesserede i nye udlån.

Det er nu ændret, og der er igen konkurrence blandt bankerne på andelsboliglån. Derfor kan der ofte opnås finansiering på gode vilkår, hvilket har stor betydning på salget af andelsboliger.

Tættere på maksimalpris
Det er ikke kun omsætningen, men også prisen på andelsboliger, der er stigende. I hvert fald viser en opgørelse fra Realkredit Danmark en stigning på 1,6 procent i årets tredje kvartal. Dermed er priserne på andelsboliger samlet set steget med 7,4 procent siden begyndelsen af 2012.

Det betyder, at maksimalpriserne i gennemsnit kun er 5,6 procent højere end de aktuelle saglspriser. Men der er stor spredning på markedet. 45 procent af andelsboligerne i Region Hovedstaden handles til maksimalprisen, men der er samtidig 6 procent af boligerne, der handles til mindre end 25 procent af maksimalprisen.

Tilmeld dig nyhedsbrev