nyheder.jpg

Flere børn i københavnske andelsboligforeninger

20-11-2013

Andelsboligen er blevet en attraktiv boligform for de københavnske børnefamilier. På tre år er antallet af børn i steget med 10 %. Børnefamilierne vil være en del af byens fællesskab.

”Det er en spændende udvikling. Fællesskabet betyder mere og mere for de unge børnefamilier, og derfor vinder andelsboligen frem,” siger ABF's direktør Jan Hansen.

Større lejligheder
Lejlighedssammenlægninger og byfornyelse har skabt større lejligheder og store grønne gårde. Gårdmiljøerne er trygge, og der er masser af legekammerater og forældre, som hjælper hinanden.

”Der har gennem en årrække været en rigtig god udvikling i København. Mange ejendomme er blevet renoveret, og i andelsboligforeningerne er små og trange boliger lagt sammen, så de i højere grad passer til dem moderne børnefamilie, forklarer Jan Hansen.  

Egen bolig – fælles gård
Andelsboligen er en boligform, hvor man har sit eget, men samtidig er fælles om en masse ting, og det skaber grundlag for et godt fællesskab og trygt børneliv.

”Hvis en familie ønsker at blive i byen i en relativt lille lejlighed, betyder de fælles faciliteter i andelsboligforeningen meget. En vaskekælder eller et fælles festlokale er sammen med en grøn og børnevenlig gård med til at udvide boligen og gøre den attraktiv,” forklarer Jan Hansen.

 

Børnetal fra Danmarks Statistik

Læs om 'børn i byen' i det nye ABFnyt

Tilmeld dig nyhedsbrev