nyheder.jpg

ABF: Godt med politisk fokus på andelsboligområdet

23-04-2013

Folketingets By- og Boligudvalg afholder i dag en stor høring, som skal være med til at belyse de aktuelle udfordringer på andelsboligområdet.

ABF’s direktør Jan Hansen er inviteret med til høringen for at fortælle om de udfordringer, som andelsboligforeningernes bestyrelser står overfor.

- Det er positivt, at der nu kommer politisk fokus på andelsboligerne og at så mange vil bidrage til debatten. For ABF er det især vigtigt at sikre, at andelsboligmarkedet bliver mere gennemskueligt og at vi får genskabt tryghed og tillid til boligformen,” siger han.

Ikke behov for yderligere lovændringer
By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) har fremsat et forslag om at ændre andelsboligforeningsloven.

Et forslag, som ABF’s direktør mener, rummer en række gode tiltag, og at der derudover ikke er behov for yderligere lovændringer på nuværende tidspunkt.

- Lovgivningen på andelsboligområdet fungerer faktisk fint. Det er en simpel lovgivning med et begrænset antal paragraffer. Det er ikke loven, der er noget galt med. Det er boligboblen og dårlig finansiel rådgivning, som har skabt problemerne på andelsboligområdet,”, siger Jan Hansen. 

Han påpeger, at der de senere år er sket en positiv udvikling på andelsboligområdet, og at området nu stille og roligt begynder at normalisere sig. Og det er vigtigt at bemærke.

- Det har været en stor omstillingsproces, hvor aktørerne er blevet mere professionelle, og der er en langt større bevidsthed om de økonomiske aspekter af foreningsdriften hos både bestyrelser, rådgivere og købere,” fastslår Jan Hansen.

Følg høringen fra kl 13 LIVE

Tilmeld dig nyhedsbrev